dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/ppart

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije (PKS), u saradnji sa Ministarstvom privrede Srbije, pozvao je sve zainteresovane kompanije da konkurišu za novi „Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2023“.

Kako se navodi u saopštenju PKS, kompanije koje učestvuju u tom progamu mogu da ostvare bespovratnu subvenciju CDT od 6.000 evra.

„Ovaj program omogućava firmama, da uz podršku sertifikovanih konsultanata za digitalnu transformaciju (ISO 17024), unaprede poslovanje uvođenjem savremenih digitalnih alata. Za program mogu da apliciraju sve kompanije koje imaju između pet i 249 zaposlenih i ispunjavaju ostale uslove, među kojima su da je firma registrovana u APR-u najkasnije do 1. januara 2022. godine, da je u većinskom privatnom vlasništvu, da je izmirila sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa“, objašnjava Filip Mrdak iz CDT.  

Kompanije koje učestvuju u konsultantskom programu, dobijaju izuzetne pogodnosti kao što su besplatna izrada ekspertske analize od strane iskusnih i sertifikovanih konsultanata, koja je prikaz trenutnog stanja kompanije, kao i domena u poslovanju koje bi trebalo unaprediti, zatim, rad na detaljnoj strategiji razvoja kompanije u ključnim domenima kroz digitalnu transformaciju, i bespovratna subvencija 6.000 evra.

Tom subvencijom izjednačava se iznos koji je sama kompanija spremna da investira u svoju digitalnu transformaciju, na primer, kupovinom adekvatnog softvera ili hardvera. 

Među prednostima su i supervizija samog procesa implementacije rešenja, nakon što je strategija usaglašena i dogovorena između kompanije i konsultanta. 

Javni poziv je otvoren dok iznos traženih bespovratnih sredstava ne premaši iznos raspoloživih sredstava za sprovođenje Programa za 2023. 

Kompanije se prijavljuju za Program popunjavanjem upitnika Digitalne konkurenstnosti na internet stranici Centra za digitalnu transformaciju. 

Kako se navodi, CDT je uz podršku GIZ i PKS u proteklih pet godina obučio i sertifikovao (ISO 17024 standard) 68 konsultanta iz oblasti poslovnih modela i procesa, e-trgovine i društvenih medija, IT bezbednosti i GDPR-a, kao i iz oblasti veštačke inteligencije. 

U tom periodu realizovana su četiri programa podrške, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading