Arči i Džoš
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Cene u britanskim supermarketima su porasle za više od 12 odsto u odnosu na prošlu godinu, a iako cene rastu sporije nego ranije, Britanci i dalje osećaju problem.

Dva momka su odlučila da dokažu da je jeftinije leteti u Poljsku i otići u prodavnicu, umesto da namirnice kupuju u lokalnom Lidlu, koji je u oktobru proglašen za najjeftiniji supermarket u Velikoj Britaniji, piše britanski Miror.

Međutim, 30-godišnjaci Džošua Piters i Arči Maners i dalje su uspeli da iskeširaju 164,47 funti u svojoj lokalnoj prodavnici u jugozapadnom Londonu.

Ovo je toliko iznerviralo Jutjubere da su odlučili da testiraju koliko je inflacija uticala na svakodnevne artikle u Velikoj Britaniji - tako što su odleteli u Poljsku do tamošnjeg Lidla. Džoš i Arči, koji imaju 1,47 miliona pratilaca na svom Jutjub kanalu, pronašli su jeftine povratne letove do Poljske za samo 48 funti.

Tamo su pronašli Lidl prodavnicu koja je imala istih 25 artikala koje su kupili u Londonu, kao što su puter, čips i hleb, ali su umesto toga platili samo 96,75 funti za celu prodavnicu. Uprkos uštedi ogromnih 67,72 funti na samoj prodavnici hrane, ovo je narušeno činjenicom da su morali da plate letove, dodatni prtljag, javni prevoz i boravak u krevetu od 8,55 funti.

Uprkos tome, uspeli su da ostvare profit od 11,14 funti – dokazujući da je jeftinije leteti u Poljsku da bi kupili hranu – iste artikle koje Kancelarija za nacionalnu statistiku koristi za merenje inflacije – nego da ih kupuju u lokalnom Lidlu.

"To dokazuje da je inflacija u Velikoj Britaniji mnogo veća nego drugde", rekao je.

Evo kompletne liste stvari koje su Archie i Josh kupili u Lidlu:

Bela riba

Banana

Borovnice

Dušo

Maslac

Svinjske kobasice

Goveđe mleveno meso

Svinjski zglob

Zamrznuta puna piletina

Pileće grudi

Paradajz čorba

Krem

Pohovani pileći komadići

Fileti lososa

Konzervirana riba

Jaja

Regionalni sir

Puter od kikirikija

Maslinovo ulje

Zelena salata

Brokoli

Pečurke

Hleb

Čips

Zamrznuto povrće

Lidl je odbio da komentariše.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading