NAJVEĆA PREVARA U ISTORIJI SAD: Kriv za proneveru milijardu dolara!
Shuterstoock

Reč je o slučaju koji je označen kao jedna od najvećih prevara u istoriji SAD.

Kako prenosi AP, osuđenom preti da će provesti nekoliko decenija u zatvoru.

Dvanaest članova porote u Njujorku, nakon procesa koji je trajao mesec dana, zaključilo je da je Sem Bankman Frid kriv po svih sedam tačaka optužnice i smatra da je pre kraha svojih kompanija u novembru 2022. godine prevario hiljade klijenata i proneverio milijarde dolara koje je koristio za investicije, nekretnine, reklamiranje svoje kripto berze FTX i podršku političarima.

Američki sud će 28. marta 2024. godine saopštiti na koliko dugo će osnivač FTX biti osuđen, prenosi Rojters. Osuđeni Bankman Frid je tokom procesa odbacio krivicu, priznajući da nije uspeo da spreči pad FTX, ali tvrdi da nije imao nameru da bilo koga prevari.

Očekuje se da će njegovi advokati uložiti žalbu na ovu presudu. Berza kriptovaluta FTX je pre svog kraha u novembru 2022. godine bila druga najveća berza sa kriptovalutama na svetu na kojoj su trgovali milioni ljudi. Poznato je da je Sem Bankman Frid javno finansijski podržao Demokratsku stranku, a u maju 2022. godine je najavljivao da će se umešati u američke predsedničke izbore 2024. godine i uložiti između sto miliona i milijarde dolara da bi sprečio povratak Donalda Trampa na vlast, preneo je NBC.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading