OGROMNA PREVARA VREBA PODSTANARE U BEOGRADU Maria je postavila oglas, a zbog ove poruke je "provaljena"
Foto: Shutterstock

Suprug je preminuo pre mesec dana i bila sam prinuđena da se preselim sa dvoje male dece u kuću svojih roditelja u Londonu, navodi u odgovoru mejlom izvesna Maria, koja je na jednom sajtu za oglašavanje postavila oglas za stan.

Naime, lepo i moderno opremljen stan u centru Beograda, 62 kvadrata, po ceni od 475 evra sa svim uračunatim troškovima, zvuči neverovatno dobro da bi bilo istinito. Što i jeste tako.

U samom oglasu ima nekoliko nelogičnosti: od toga da se stan nalazi u Cetinjskoj ulici, ali "kod Arene" (dva različita kraja grada), do toga da se ne uklapa u realnu računicu i nije u skladu sa cenama na tržištu. Dakle, od samog početka bilo je jasno da se radi o prevari.

Kako bismo, za svaki slučaj, proverili šta se krije iza oglasa, stupili smo u kontakt sa "vlasnikom stana". Prvo smo se informisali oko najma, a zatim je i stigao mejl u kome "oglašivač" daje detalje o stanu koji je u ponudi.

- Ovo je dvosoban stan i cena je 475€ mesečno za ceo stan uključujući sve komunalije (struja, gas, voda, ViFi, TV) - navedeno je u odgovoru.

Kako je ponuda fenomenalna, odlučili smo se na dalju komunikaciju i postavili dodatna pitanja, kada se stan može uživo pogledati, da li u Beogradu postoji neko ko bi nam pokazao, i naravno, na kraju kako bismo slali novac? Usledio je odgovor, koji nedvosmisleno ukazuje da od najma stana neće biti ništa.

- Izvinjavam se što vas obaveštavam o gledanju, ali ne mogu da se vratim iz Londona u Srbiju, previše košta. Dakle, s obzirom na okolnosti, sve je dogovoreno oko ključeva, ugovora i plaćanja jer nisam u mogućnosti. Sve je pripremljeno i spremno za iznajmljivanje. Iznajmljujem samo na duži rok putem rezervacije, minimum koji mogu iznajmiti je 1 mesec, a maksimum 5 godina. Poslaću vam link za rezervaciju, vi ćete rezervisati na svoje ime, platiti  za mesec rezervacije. Кada se obavi transakcija bićete kontaktirani radi ugovora i ključeva. Ako vam odgovara, potrebno mi je vaše puno ime i prezime i adresa, broj WhatsApp-a kako biste dobili link za rezervaciju - navedeno je u odgovoru.

Kako objašnjava naša sagovornica koja je bila zainteresovana za stan, nastavak je bio više nego jasan, te je konverzacija završena neslavno.

- Naravno da je od samog početka sve bilo sumnjivo jer se radi o neverovatnoj ponudi. Drugo, sama priča je diskutabilna, a sve i da je tako, bila bi angažovana agencija i stan bi bio izdat na taj način. Nije ovo prvi put da nude stanove i varaju zakupce. Traženje stana postalo je prava noćna mora - priča Ana za Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading