MARTA JE PRVA MILIJARDERKA AMERIKE KOJA JE SAMA ZARADILA BOGATSTVO: Ovo su njene 4 tajne
Foto: Youtube/Printscreen

Poznato TV lice i spisateljica, Marta Stjuart, "pravi talase" u svetu biznisa još od 1970-ih godina, kada je počela da radi kao berzanski posrednik u Njujorku. Do 1976. već je bila napravila ključni pomak u karijeri.

Ali, ne putem berze. Napustila je posao berzanskog posrednika i pokrenula sopstveni ugostiteljski biznis, direktno iz svoje kuhinje. Njeno karijerno putovanje ju je od tada dovelo do samog vrha, budući da je vremenom postala slavni kuvar.

Stjuartova je, međutim, talentovana i za druge stvari, te je tako imala uspešne poduhvate i u domenu dizajna i enterijera, prenosi telegraf.

Godine 1999. postala je prva žena milijarderka u Sjedinjenim Državama koja je sama stekla svoje bogatstvo, ili kako to Amerikanci jednostavno kažu - prva "self-made" milijarderka.

4 saveta Marte Stjuart za uspeh

1. Postanite autoritet u poslu, a to znači da detaljno istražite temu, zašto ona postoji i šta sve podrazumeva. Poruka je da postanete ekspert u svemu čemu se posvetite.

2. Pronađite priliku u najjednostavnijim stvarima. "Volele su me ideje. Volela sam da gradim, stvaram. Volela sam da pravim stvari koje bi poboljšale svakodnevni život i da, naravno, zarađujem od toga", kaže Marta.

3. Izgradite samopoštovanje kod svoje dece, od malih nogu. Amerikanka tvrdi da je najbolji savet koji je ikada dobila došao od njenog oca, kada je imala svega 12 godina. "Rekao mi je da sa svojim ličnim karakteristikama mogu, ako se odlučim za to, da radim sve što odaberem". Kaže da joj je taj savet ulio osećaj samopouzdanja da teži onome što je najviše želela.

4. Uvek diverzifikujte, poručuje popularna biznismenka, koja se radila u širokim spektru industrija. Forbs je čak izvestio o tome da bi brend Martha Stewart Kitchen mogao doneti čak milijardu dolara do 2025. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading