nagradna igra
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/bs

Na ovom skupu će biti prisutni ministri finansija i guverneri centralnih banaka iz više od 190 zemalja, a cilj okupljanja je, prema rečima direktorke MMF Kristaline Georgieve, "gradnja mostova ka budućem održivom i inkluzivnom rastu".

Ministar Mali će imati sastanke sa velikim bankama koje podržavaju Srbiju u finansiranju najvećih projekata, kao sto su Bank of America, Deutsće banka, JP Morgan, Citi bank, BNP Paribas i drugim.

Potpredsednik Vlade će učestvovati na okruglom stolu sa najvećim investitorima iz celog sveta, koji ulažu u obveznice Republike Srbije i predstaviti im postignute rezultate, makroekonomske pokazatelje i drugo.

Mali će imati sastanke sa potpredsednicom Svetske banke Antonelom Basani, predstavnicima zemalja iz regiona Zapadnog Balkana, zamenikom direktora MMF Bo Lijem, zatim sa šefom Citi Bank delegacije Georgijem Jordanovom i sa ministarkom finansija Kraljevine Maroko Nadijom Fetah.

Ministar Mali će održati sastanak i sa direktorom Departmana za Evropu MMF Alfredom Kamerom, kao i sa predstavnicima Saudijskog fonda za razvoj.

On će posetiti AM23 Campus gde će biti održana plenarna sednica Odbora za razvoj, a sastaće se i sa direktorkom Konstituence u Svetskoj banci, kojoj pripada i Srbija, Dominik Favre.

Mali će imati odvojene sastanke i sa predstavnicima MIGA i PIMCO.

Godišnji skup Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda počeo je juče u marokanskom gradu Marakešu i traje do 15. oktobra.

U delegaciji Srbije je i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading