penzionerske kartice
Foto: Privatna arhiva/promo

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) objavio je kompletan spisak mesta na kojima će penzioneri imati popuste i koliko će oni iznositi.

Popusti se mogu iskoristiti za putovanja, boravak u banjama, za apoteke, auto servise, prodavnice, zdravstvene ustanove, ustanove kulture, restorane i bazene.

Iznosi popusta kreću se od 2 do 66 odsto, ali je većina između 5 i 10 odsto.

Spisak popusta objavljen je OVDE.

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice se može podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

Penzionerske kartice se preuzimaju na šalterima PIO Fonda

Kartice se preuzimaju na šalterima Fonda PIO kojih ima 170 širom Srbije. 

PIO Fond obaveštava penzionere telefonom ili mejlom, u zavisnosti za šta se korisnik odlučio prilikom prijave, kada njihove penzionerske kartice budu u filijali spremne za preuzimanje. 

Kako Alo saznaje, većina je već obaveštena i kartice ih čekaju, na mestima gde im je to i rečeno slanjem poruke ili mejlom, a juče su zabeležene velike gužve, posebno na Čukarici.

Bodove će obračunavati Fond po svakoj realizovanoj potrošnji za koju je dobijen fiskalni račun.

BONUS VIDEO

@lepotesrbijee Do sada smo mogli čuti za egipatske i bosanske piramide, ali ako je verovati dokazima koje je su priložili lokalni poznavaoci ovog fenomena sve su prilike da se i Srbija može pohvaliti njihovim postojanjem! 🤩 #lepotesrbije #ovojesrbija #piramide #fyp #foryou ♬ Ascend - SEDVTED

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading