dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Medicinski  i stomatološki tehničari juče su dobili prvi deo uvećane zarade za 5,5 odsto, a oni su samo prva grupa zaposlenih u javnom sektoru kojima će na račune leći veća primanja.

Kako je najavljeno, 6. oktobra će zaposlenima i u prosveti i socijalnoj zaštiti biti isplaćena veća primanja, a što je omogućeno nedavno usvojenim rebalansom budžeta.

Ministar finansija Siniša Mali navodi da će se povećanje primanja ovim grupama zaposlenih odvijati po ustaljenoj dinamici isplata zarada.

 - Plate će biti uvećanje zaposlenima u prosveti, tačnije za njih 143.862. Oni koji rade u osnovim i srednjim školama dobiće uvećane zarade 6. oktobra. Zaposleni u učeničkim i studentskim domovima, dobiće prva uvećana primanja 13. oktobra - najavio je ministar Mali.  

Tri dana kasnije, tačnije 16. oktobra povišice stižu za 59.128 medicinskih sestara i tehničara u zdravstvenim ustanovama, kao i u ustanovama kao što su Zavod za sport, ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, a za negovateljice i medicinske sestre u socijalnoj zaštiti uvećane plate biće isplaćene 10. oktobra, pišu Novosti.

Kalendar povećanja zarada

- 6. oktobar - povećanje plata za 143.862 zaposlenih u prosveti 

- 10. oktobar - povećanje plata za 1.165 zaposlenih u zavodima za sport i ustanovama za izvršenje krivičnih sankicija i 1.664 negovateljica i medicinskih sestara u socijalnoj zaštiti

- 13. oktobar - povećanje plata za 1.514 zaposlenih u učeničkom standardu i 2.416 u studentskom standardu 

- 16. oktobar - povećanje plata za 59.128 medicinskih sestara i tehničara u zdravstvenim ustanovama 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading