Litijum
Foto: AP/Rick Bowmer (STF)

Korporacija Infiniti Litijum je tokom razgovora sa vlastima u Španiji podvukla da je projekat iskopavanja litijuma od velike socio-ekonomske važnosti.

Predstavnici novoizabrane vlade porajine Ekstremadera istakli su važnost i posvećenost ovog industrijskog projekta.

- Šansa da se proširi potencijal projekta San Hoze (proket iskopavanja litijuma), i isporuči ekonomski, ekološki i društveni projekat prvog nivoa u skladu je sa lokalnim i regionalnim strategijama pod novom vladom - naveli su.

"Pozdravljamo najavu koalicije u Ekstremaduri i finalizaciju nove, proaktivne i dinamički usklađene lokalne i regionalne vlade“, rekao je izvršni direktor i generalni direktor Infiniti Lithium-a Rajan Parkin.

„Sporazum između strana u Ekstremaduri još jednom je naglasio kritičnu važnost San Hozea za lokalnu zajednicu i Evropu, u kontekstu sve većih zahteva za količinama litijumskih hemikalija za baterije kako bi se ispunili ciljevi postavljeni Zakonom o kritičnim sirovinama .

"Jasno je da potencijal San Hozea da obezbedi smisleno i dugoročno snabdevanje može uskladiti mogućnosti proizvodnje za lokalnu zajednicu i veći region Ekstremadure.

Izvršno rukovodstvo INF-a takođe je prisustvovalo 15. Snabdevanju litijumom i sirovinama za baterije 2023. u Las Vegasu, gde su dobili „značajno interesovanje potencijalnih strateških partnera nakon sastanaka sa korporativnim savetnicima i industrijskim kompanijama u Španiji“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading