ODBIJEN ZA KREDIT ZBOG JEDNE NAVIKE Pre nego što podnesete zahtev ovo mora da znate
Shutterstock

On se čak obratio i udruženjima za zaštitu potrošača, jer želi da promeni banku koja ne bi mogla da mu proverava transakcije na računu.

- Hteo sam da uzmem keš kredit, kod svoje matične banke. Ispunjavam sve uslove i sve je išlo kako treba, dok me nisu pozvali jer su proverom mog tekućeg računa, videli da sam u poslednjih šest meseci imao transakciju u kladionici i tada su me odbili za kredit - pojasnio je svoj slučaj ovaj Beograđanin.

U Udruženju za zaštitu potrošača "Efektiva" kažu da je legitimno pravo banke da ne odobri kredit klijentu kog smatra rizičnim.

- Eto, ako niste znali, banka i zbog klađenja može da odbije zahtev za kredit, čak i ako su svi drugi uslovi ispunjeni. Rešenje za ovog gospodina je da ode u drugu banku, koja neće imati uvid u transakcije prethodnog računa, i tamo aplicira. Mada, najbolje je i ne uzimati ga i sa bankama imati što manje posla - navodi Dejan Gavrilović iz "Efektive".

Dodaje da ih građani često pitaju da li mogu da tuže banku jer ih je odbila za kredit.

- Naravno da ne, jer pravo je banke, kao i svakog od nas, da bira kome će pozajmiti svoj novac - objasnio je Gavrilović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading