novac
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Pre tri godine, Jovan Petrović, star 31 godinu, bio je zaposlen na puno radno vreme u supermarketu. Danas je slobodan čovek koji se posvećuje svom hobiju i zarađuje 9.900.000 dinara mesečno.

"Kada sam imao 6 godina, otac nas je napustio. Od kako se sećam, moja majka je radila na dve smene da bi preživela. Kada sam imao 18 godina, odlučio sam da radim u lokalnoj prodavnici da bih pomogao mami. Spajao sam posao sa školom. To je bilo slabo plaćen posao na koji su se moji školski drugovi rugali."

Jovan je živeo sa majkom u malom dvosobnom stanu, živeći iz plate u platu. Nije mogao sebi priuštiti kupovinu sopstvene kuće, niti se mogao posvetiti svojoj strasti prema automobilima i putovanjima, piše B92.

Jovan je živeo u maloj sobi u kući svoje majke, sanjajući o svom sopstvenom stanu u koji bi mogao pozvati devojku ili prijatelje.

"Svaki dan sam se pitao kako mogu promeniti svoj život. Znao sam da ako imam svoj stan i automobil, mogao bih pronaći prelepu devojku. Stideo sam se da pozovem devojke kod sebe jer je moja mama bila sa druge strane zida, a čak nisam imao ni novca da je izvedem na kafu. Zato sam uvek bio sam. Takođe sam maštao o putovanjima, o istraživanju celog sveta. Veoma sam želeo videti more na kojem nikada nisam bilo, jer to nisam mogao sebi priuštiti."

Nije bilo dana ni sata u kojem Jovan nije razmišljao o tome kako bi mogao promeniti svoj život da bi ostvario svoje snove.

"Jedne večeri, dok sam pregledavao internet stranicu, naleteo sam na informacije o kriptovalutama. Nisam znao mnogo o njima, ali podsetile su me na priče koje sam video na televiziji o ljudima koji su na taj način zaradili milione i hvalili se svojim bogatstvom."

Dve nedelje Jovan je čitao sve što je mogao o ulaganju u kriptovalute. Od Facebook grupa do diskusija na Twitteru i internet forumima. Bio je jako zainteresovan kako to funkcioniše i koliko brzo može zaraditi na tome. Upravo tada je pročitao o Bitcoin Revolution na jednom od foruma.

Jedan od muškaraca se hvalio da zarađuje više od 12.000.000 dinara mesečno, trošeći na to svega 40 minuta dnevno. Tvrdio je da je taj kratki period bio dovoljan jer je algoritam platforme na kojoj je investirao radio za njega. Za skeptike je također objavio slike svog elektroničkog novčanika i povijesti transakcija.

Nakon čitanja svih informacija koje je pronašao na internetu, Jovan se odlučio isprobati ovu metodu.

"Nikada ranije nisam čuo za ove algoritme, ali ljudi na Redditu i Twitteru su govorili da veštačka inteligencija postoji već dugo. Najveće svetske finansijske kompanije i "velike ribe" već dugo koriste automatizovane investicione metode da bi umnožile svoje ogromne bogatstvo. Uvek je bilo povezano sa ogromnim rizikom i satima provedenim pred računarom. Tražio sam informacije o ovom sistemu i bio sam iznenađen recenzijama. Sve su bile pozitivne i bilo je jasno da su napisane od strane običnih ljudi, poput mene."

Dan prethodno, Jovan je dobio u poslu bonus u iznosu od 29.000 dinara, što je tačno minimalan iznos potreban na platformi. Kako je tada otkrio, osećao je da to ne može biti slučajnost. Znao je da mora da proba!

"Na početku sam bio malo preplašen, ali pretpostavljam da bi svako bio uplašen na mom mestu. Novac koji sam uložio bio je moj budžet za ceo mesec, ali ipak sam morao da pokušam. Na formularu na Bitcoin Revolution veb stranici uneo sam svoje ime i prezime, broj telefona i e-mail adresu", kaže mladi milioner. "Čim sam potvrdio popunjeni formular, odmah sam preusmeren na platformu, a ubrzo nakon toga me je kontaktirao moj menadžer računa. Dao mi je korak-po-korak vodič o tome kako koristiti platformu i rekao mi je o algoritmu koji će sve raditi umesto mene. U stvarnosti, platforma je vrlo jednostavna za korišćenje, skoro da nisam morao ništa da radim, a moj novac je počeo da radi za mene. Momak na forumu nije lagao, veoma sam zahvalan što sam naišao na njegovu objavu."

"Nakon 7 dana podigao sam 6.900.000 dinara. Odmah sam predao deo novca svojoj mami kako bi konačno mogla kupiti novu toplu jaknu i cipele. Nisam joj rekao kako sam zaradio novac, ne bi ga razumela. Nedelju dana kasnije otišao sam na more - prvi put u životu! Uvek sam želeo videti more, ali do sada nisam ni napustio rodni grad."

Od tada je Jovan kupio stan od 100 kvadratnih metara, svoju sanjarsku kuću, vozio novim automobilom iz snova i putovao svetom, boraveći u luksuznim hotelima koje je pre samo video na fotografijama. Na svom računu je već skupio 179.000.000 dinara. Deo tih novaca i dalje radi za njega, zarađujući za svaku želju.

"Mojа majka je veoma nezadovoljna što je tako retko posećujem kod kuće i što sam napustio školu", smeje se mladi milioner. "Voleo bih da studiram geografiju, ali zašto? Na kraju krajeva, zarađujem 9.900.000 dinara mesečno ne radeći ništa i istražujem svet iz prve ruke, a ne iz knjiga ili studentskih kurseva".

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading