SKUPO, SKUPLJE, NAJSKUPLJE: 5 saveta da novčanik sačuvate na moru
Foto: Shutterstock

 

1. Planiranje na vreme


Cene smeštaja tokom sezone na hrvatskoj obali zaista mogu biti opterećujuće za budžet. Ako s planiranjem ne počnete na vreme, lako vam se može dogoditi da čak i onda kada biste željeli izdvojiti veću svotu novca za luksuz koji priželjkujete čitave godine – jednostavno nema opcija.

Svima je jasno da ako izdvajamo veći budžet za letovanje, želimo da su zadovoljene sve naše potrebe, a kada to ne možemo pronaći, dolazi do razočaranja. Kako ovogodišnji odmor ne bi bio razočaranje, važno je opcije pretraživati već sada. Hrvatska je obala izrazito atraktivna destinacija koja ugošćuje turiste iz svih dijelova sveta i važno je biti spreman da smeštaj neće biti lako naći. Onima koji žele pronaći smeštaj po povoljnijim cenama još je važnije da u potragu krenu na vreme.

2. Koristite javni prevoz


Jasno je da komfor automobila rijetko što može zamijeniti, ali vaš bi novčanik mogla spasiti odluka da na putovanje krenete javim prijevozom. Uz aplikaciju "Aircash" možete kupiti autobusne karte za sve linije tokom letovanja u Hrvatskoj i Evropi, a obradovaće vas i informacija da preko aplikacije "Aircash" kupujete bez čekanja u redu na blagajnu.

A odlično je i što vam je odmah rezervirano i sedište u u autobusu pa o tome ne morate više mozgati. Čim je karta kupljena preko aplikacije, sve su brige rešene i putovanje može započeti. Osim što štedi novac, aplikacija vam omogućuje da kupovinu karata obavite bez stresa, brzo i jednostavno. Isto vrijedi i za kupovinu trajektnih karata.

Otputujete li automobilom dalje od Hrvatske, aplikacija "Aircash" omogućuje kupovinu e-vinjeta za sedam evropskih zemalja: Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku, Slovačku, Bugarsku i Rumuniju. Tako ne morate izlaziti iz vašeg automobila, izbegavate kolone i čekanje u redovima. Baš što vam na godišnjem odmoru treba.

3. Pronađite korisne aplikacije


Ako ste avanturista koji na putovanje krene pa tek potom odabire smeštaj, za vaš budžet svakako će biti poželjno imati neku od popularnih aplikacija za traženje smeštaja. Osim što ćete na taj način moći videti recenzije drugih korisnika, na jednostavan način moći ćete videti i gde se smeštaj nalazi, uspoređivati ga s drugim opcijama i na kraju za sebe odabrati nešto potpuno za svoj gušt.
Kako bi vaš novčanik ovoga leta ipak bio malo deblji, nije loše aktivirati aplikacije za restorane. Aplikacije za restorane, slično kao one za smeštaj, sadrže recenzije i cene su jasno istaknute, pa neće biti zabune o tome trebate li sesti u ovaj ili onaj restoran.

Brojni gradovi, spomenici kulture i druge atraktivne lokacije uvršteni su u aplikacije koje se ponašaju kao vodič. Često su nazivani virtualnim vodičima koji vam mogu pružiti doživljaj mesta baš kao pravi vodič. Koristeći ovu aplikaciju sigurno možete uštedeti na način da ne ulazite u svaki lokalitet i ne angažirate vodiča, već se informišete preko besplatne aplikacije.

Dolazite li u neki od turističkih gradova automobilom, nažalost, plaćanje parkinga nećete moći izbeći. Ali možete odabrati opciju za plaćanje parkinga koja ne uzima naknadu. Aplikacija "Aircash" za plaćanje parkinga širom Hrvatske ne uzima naknadu i nema troška SMS-a.

4. Istražite besplatne atrakcije


Ne morate platiti baš sve. Na svakoj destinaciji, u svakom gradu postoje zabavni sadržaji koje ne morate platiti. Ulične zabave i festivali, koncerti na rivi, pa čak i ulazi u mnoge znamenitosti, zapravo se ne naplaćuju. Istražite opcije na svojoj destinaciji i istražujući besplatni sadržaj pokušajte stvoriti uspomene za pamćenje.

5. Putovanje izvan sezone


Kažu, ko je jednom probao, više se ne vraća na staro. Putovanja izvan sezone možda ne zvuče avanturistički i dovoljno zanimljivo, ali mnogi koji probaju turizam izvan sezone znaju zašto je to razdoblje itekako privlačno turistima.
Osim što je pre sezone i postsezoni sve jeftinije, manje su gužve, a temperature su pitomije. Novčanik će vam sigurno biti zahvalan, a vi ćete možda promeniti celu percepciju o tome kako letni godišnji odmor treba izgledati. jun i septembar mogu biti potpuno čarobni.


(Punkufer / Manager.ba)
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading