"OTVORENO DRUŠTVO" SE RASPADA Soroš pokazao kako se vole ljudi, sada svi plaču
Alo

Fondacija za otvoreno društvo, neprofitna organizacija koju je osnovao milijarder Džordž Soroš, najavila je da će otpustiti najmanje 40 odsto osoblja u narednim mesecima a u okviru reorganizacije posla.

Saopšteno je da je Odbor odobrio značajne promene u operativnom radu, što uključuje "znatno smanjenje broja zaposlenih, za najmanje 40 odsto na globalnom nivou", preneo je "Blumberg".

Soroš je donirao više od 32 milijarde dolara Fondaciji, koja je do kraja 2021. imala više od 500 zaposlenih i koja daje novac u "filantropske svrhe" širokog dijapazona, od reformi krivičnog pravosuđa do inicijativa za klimatske promene.

"Upravni odbor ima za cilj da transformiše operacije širom globalne mreže, ne bi li se stvorila okretnija organizacija. Dok Otvoreno društvo radi na internim promenama, Odbor ostaje čvrsto posvećen osnovnim prioritetima Fondacije – demokratiji, ljudskim pravima, klimatskoj pravdi i rešavanju nejednakosti", navodi se u saopštenju.

Soroš (92) je nedavno predao kontrolu nad svojom imperijom, vrednom 25 milijardi dolara, svom 37-godišnjem sinu Aleksandru. Soroš Junior je prošlog meseca izjavio za "Volstrit džornal" da su njegovi stavovi slični stavovima njegovog oca.

Soroš je inače zagovarao različite liberalne i progresivne ciljeve u SAD i inostranstvu, što je često izazivalo kritike konzervativaca. 

Zemlje poput Rusije i Mađarske optužile su Soroša da se meša u njihove unutrašnje poslove. Rusija je 2015. zabranila nekoliko nevladinih organizacija povezanih sa Sorošem označivši ih kao "nepoželjne".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading