Novak Đoković
Foto: AP/AP/Gerald Herbert

Mir, ravnica, jezero, blizina i Beograda i Novog Sada... glavni su razlozi i za popularnost Pavlovaca, mesta u opštini Ruma, gde danas ne živi ni 500 ljudi ukupno. A, cena ara u Pavlovcima skočila je za kratko vreme sa nekoliko stotina evra na preko 2.200!

Placevi u Pavlovcima: Nepuna 2,5 hektara za 300.000 evra

Danas se u Pavlovcima na prodaju nude kuće, parcele, zemljišta i njive. Ponuda u oglasima je vrlo bogata, a razlog je dobra i tražnja, ali i cena.

U jednom oglasu nudi se voćnjak od 9,3 hektara za 580.000 evra. Kako se navodi, voćnjak je u punom rodu i u blizini je Pavlovačkog jezera. U oglasu stoji i da u cenu ulazi kompletna mehanizacija.

Zemljište od 2,4 hektara u Pavlovcima oglašeno je na prodaju po ceni od 300.000 evra. Ovaj plac se prodaje takođe u blizini jezera u Pavlovcima. U oglasu je navedeno da je agencijska provizija uračunata u cenu.

Još jedan od placeva na Pavlovačkom jezeru oglašen je na prodaju i to po ceni od 38.000 evra. U pitanju je 38 ari, a put do placa je zemljani. Udaljenost od jezera je 200 metara, a 500 metara od vile Đokovića.

Početkom septembra prošle godine, kako je otkrio Blic Biznis, u ovoj opštini prodata njiva za neverovatnih milion evra. "Blic Biznis" je tada pisao da je kupac jedna domaća firma, a da je prodavac meštanin. Novi vlasnik tada je pazario zemljište veličine 5,66 hektara, a za hektar je dao 176.000 evra, a zemljište se nalazi odmah do placa Đokovića.

Nezvanično, meštani pričaju da je na prodaju zemlja od 4,8 hektara, što kažu može da se poveže sa pričom koja kruži selom da su tu planirane velike investicije.

- Jake su cene, posebno kod jezera. Tu se smestio i naš teniser - kaže jedan meštanin.

Pavlovačko jezero kao adut prodavaca

Mesna zajednica Pavlovci, inače je jedno od najmanjih mesta u opštini Ruma, u kojoj živi svega 390 stanovnika. U naselju ima oko 175 domaćinstava, sa tri člana u proseku.

Pavlovci su poznati i po i Pavlovačkom jezeru, poznatijem pod nazivom Kudoš. Datira iz 1983. godine, i dužine je 400 metra. Na levoj strani jezera smešteno je nekoliko ugostiteljskih objekata.

Fruška Gora se tako pokazala kao najpopularnija, ali ništa manje u fokus nisu došle ni vojvođanske varošice mimo ove planine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading