"DA LI STE VI REALNI" Oglas za posao izazvao lavinu komentara: Za te pare niko neće da bere
Foto: RINA

Sudeći po brojnim objavama na društvenim mrežama u sezoni uvek treba dosta radnika kako za berbu borovnica, tako i za berbu malina, jagoda, ali radnicima se nudi i dobra zarada često i uz obrok i smeštaj.

Sada se pojavio i jedan oglas koji je privukao dosta pažnje i izazvao gomilu komentara.

"Potrebni radnici za berbu borovnice, počinje se u ponedeljak 12. juna, 350 dinara je sat, isplata svakih sedam dana", navodi se u oglasu, a dalje se dodaje da je mesto berbe Žarkovac. Po računici, ako radite osam sati, imaćete dnevnicu od 2.800 dinara.

U oglasu se ne navodi da li su hrana, piće i smeštaj obezbeđeni.

Svima je u ovom oglasu najviše pažnje privukla dnevnica, tačnije satnica koja je svega 350 dinara.

"Da li ste vi realni sa tolikom satnicom?? Da se neko čvari na suncu ceo dan, sedam dana u nedelji za bednih 3.150 dinara (9 radnih sati, pa neka je i 10 sati) Da vam pomognem, pošto očigledno ne znate ni koje su cene u trgovinama, ni koje su cene goriva i ostalog... Bez minimum 400 dinara sat niko neće da vam kroči na plantažu! Vi ćete da prodate te borovnice za sedam evra po kilogramu narednih 15 dana od početka berbe, a platite radnika 2,5 evra pa da li ste realni", jedan je od komentara ispod ovog oglasa.

"2.800 za 8 sati rada", "U Šapcu je 450 dindži sat za malinu, prevoz, užina sa kafom...ko je sa strane i stan", "Može 5.000 po danu, tri obroka i smeštaj. Danas to tako ide, isplata na sedam dana, nema isplate neće biti ni borovnice, ni vas, jer dosta ima prevaranta gde god da radiš uvek ti zakinu. Nema više toga", neki su od komentara.

Nakon ovog, oglašivač je zabranio komentarisanje oglasa.

Podsetimo, prošle godine je bio aktuelan jedan oglas gde je dnevnica za branje borovnica bila 50 evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading