Plaža u Dubaiju
Foto: Printscreen/Youtube Printscreen

U različitim delovima sveta, za tu sumu mogli biste kupiti veličanstvene dvorce, prostrane vile na obali mora ili raskošna imanja koja se prostiru u nedogled.

Mogli biste, takođe, da kupite flotu moćnih sportskih automobila Lamborgini ili luksuznih Rols-Rojs vozila. Mogli biste da kupite i sopstveni privatni avion.

U Dubaiju, za tu sumu dobijate hrpu peska.

Naravno, ne bilo kakvu hrpu peska. Reč je o prazanom placu na luksuznom Džumeirah Bej ostrvu, koji je nedavno prodat za više od 34 miliona dolara - neverovatna cena čak i u delu sveta gde cene nekretnina mogu doseći visine neboderne arhitekture.

Kako piše CNN, plac od 24.500 kvadratnih metara prodat je od strane Umara Kamanija, britanskog preduzetnika i suosnivača modne prodavnice "PrettyLittleThing". 

Prodaja - za 125 miliona dirhama (AED) - predstavlja ogroman rast od 242 odsto u odnosu na prvobitnu kupovnu cenu od 36,5 miliona AED, ili malo manje od 10 miliona dolara, iz 2021. godine.

Identitet kupca je nepoznat.

Plac je jedan od 128 koji su prvobitno bili dostupni na veštačkom ostrvu, koje je povezano sa kopnom mostom dužine 1.000 stopa. Njegova neviđena cena nije samo odraz otpornosti nekretnina u Dubaiju na opadanje globalnih ekonomija, već je i, kažu nekretninski agenti, ono na šta ultra bogati žele da potroše svoje dolare.

"Džumeira Bej je najekskluzivnije od ekskluzivnih", kaže Endru Kamings iz agencije za nekretnine koja je obavila prodaju.

-To je za ultra bogate pojedince koji se pitaju: Šta je najbolje što mogu dobiti?' Predstavlja vrhunski izbor lokacije i nekretnine u Dubaiju, kaže on 

Ostrvo od 6,3 miliona kvadratnih metara oblika je poput morskog konjića i ima hotel sa pet zvezdica razvijen u saradnji sa italijanskim luksuznim brendom Bulgari, koji je otvoren 2017. godine i odmah je proglašen za najbolji novi luksuzni hotel na svetu. 

Ostrvo Džumeira Bej takođe ima mnogo peščanih plaža i marinu za desetine jahti, restorane visoke klase, teretanu i spa centar. Ograničen broj luksuznih stanova takođe je dostupan u kompleksu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading