NAUDILI SAMI SEBI Sankcije Rusiji nisu uspele
Foto: AP/Sputnjik/AP

- Sankcije su već postale vic; da su prve uspele, ne bi se uvodile druge, da su sedme, ne bi osme. Čak su naudlili sami sebi. U okviru EU postoje privatnici koji pokušavaju da spasu svoja preduzeća koja su već na umoru. Amerikanci idu i protiv svojih evropskih saveznika, jer im otimaju industriju. Kažu evropskim firmama: Pređite kod nas, energenti su kod nas jeftiniji! Sve je začarani krug – rekao je Lukić u emisiji "Aktuelnosti" na TV Happy.

Nakon što je usvojila 10 paketa antiruskih sankcija, EU sada osmišljava novi mehanizam za kažnjavanje država koje Rusiji omogućavaju da te sankcije izbegne i zaobiđe, piše briselski "Politiko".

To znači da ukoliko treće zemlje u, na primer, Centralnoj Aziji, ne ispoštuju sankcije koje je Zapad uveo Moskvi, suočiće se sa kaznom EU.

"Politiko" dalje podseća da Atina i Budimpešta blokiraju uvođenje novog paketa sankcija, budući da žele da se njihove kompanije izbrišu sa liste "sponzora rata".

Zemlje EU se sada nadaju da će sporazum o novom paketu sankcija biti postignut sledeće nedelje, reklo je troje neimenovanih diplomata za briselski portal. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading