KO JE KRIV ŠTO NEMA DOGOVORA? Novi detalji pregovora o podizanju gornje granice zaduživanja SAD
Foto: EPA/EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL

Posle četvoročasovnog sastanka u Beloj kući, Mekarti je izjavio da se u pregovorima napredovalo i da će se oni nastaviti tokom večeri. Predvideo je da će dve strane postići dogovor, iako je ostalo još nekoliko nerešenih pitanja, prenosi Glas Amerike.

"Načinili smo napredak u razgovorima, tako da je to veoma pozitivno", rekao je Mekarti novinarima. "Želim da budem uveren da smo postigli pravi dogovor, a mogu da vidim da idemo u tom smeru", rekao je on.

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer kaže da razgovori daju rezultate.

"Ako nastave da se održavaju u duhu dobre volje, možemo da postignemo sporazum", izjavila je na brifingu za novinare, dok su vođeni razgovori.
Ranije danas, Mekarti je ukazao da je optimista u smislu da bi se napredak mogao ostvariti pre 1. juna i isteka roka - kada bi Ministarstvo  finansija moglo ostati bez rasploživog novca.

“Nadam se da ćemo ostvariti napredak”, poručio je Mekarti, odbacujući odgovornost za krizu, rekavši da je krivica na strani Bele kuće.

Pregovori o gornjoj granici duga direktno su povezani sa već poznatim problemom - republikanci predvođeni Mekartijem nastoje da smanje potrošnju federalne vlade, dok Bajden i demokrate to ne žele, navodi Glas Amerike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading