JUNETINA JE POSKUPELA, ALI I POJEFTINILA Pogledajte poređenje cena u Beogradu i Šapcu u odnosu na prošlu godinu
Printscreen/Reddit

Najčešća cena junećeg mesa (rozbratna) u prvoj nedelji maja u prodavnicama u Beogradu bila je 1099,99 dinara za kilogram, dok je u marketima u Šapcu za istu količinu mesa trebalo izdvojiti 799,99 dinara, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

To su dva grada sa najvećom razlikom u ceni junećeg mesa u prodavnicama, koja iznosi skoro 40 odsto, posmatrano u periodu od 1. do 7. maja.

RZS je objavio cene na malo poljoprivrednih proizvoda, koje se „snimaju“ dva puta mesečno, na pijačni dan koji pada u periodu od 1. do 7. i 15. do 21. u mesecu. Među njihovim podacima se nalaze i najčešće cene svežeg mesa sa kostima u prodavnicama u gradovima u Srbiji.

Kada se radi o cenama junećeg mesa (rozbratna) u drugim gradovima, u prodavnicama u Novom Pazaru se najčešće ovaj komad junetine plaća po kilogramu 1.000, dok je u Subotici i Sremskoj Mitrovici - 999,99 dinara. Smederevci i Kraljevčani izdvajaju 829,99 dinara, a Pančevci i Užičani 839.

U istom periodu prošle godine, prve nedelje maja 2022, najčešća cena juneće rozbratne u prodavnicama u Beogradu bila je 899,99 dinara, odnosno 200 dinara manje nego sada. Interesantno je da je u istom periodu lane u Šapcu ona bila skuplja nego danas za čak 100 dinara!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading