IMAJU VIŠAK OD ČAK 767 MILIONA DINARA Ovo je jedina gradska kasa u kojoj "preliva"
Foto: Stock/Foto: Shutterstock

- U prva tri meseca 2023. godine imali smo za za čak 205 miliona dinara veće prihode od poreza na zarade nego u isto vreme prošle godine. Na konsolidovanom računu grada 1. maja imali smo 844 miliona dinara, na današnji dan taj iznos je 923 miliona. Dakle, odlučili smo se za rebalans jer smo shvatili da nema potrebe da se kreditno zadužujemo za dva značajna projekta, zamenu ulične rasvete i podršku izgradnji brane “Svračkovo“ u ukupnom iznosu 135 miliona dinara, već ćemo to finansirati iz sopstvenih sredstava, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović za RINU. 

On dodaje da shodno finansijskim mogućnostima grad na Moravi očekuje realizacija još nekoliko veoma važnih projekata, među kojima su i međunarodni. 

- Očekuje se da Vlada raspiše tokom leta javni poziv za igradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i da već na jesen uđemo u izgradnju. Svi projekti i investicije koji su planirani za ovu godinu biće realizovane. Važno je napomenuti da smo iz budžeta Republike poslednjih dana prošle godine dobili 650 miliona dinara, a budžet smo usvajali pre toga, 24. decembra, istakao je Todorović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading