novac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Obezbeđena je finansijska pomoć pri kupovini mehanizacije, subvencionisanju kredita i troškova osiguranja, za veterinarske usluge i analizu zemljišta

Grad će poljoprivrednicima pomoći u i otplati kamata za kredite i sufinansiranje će ići do osam odsto, i za ove namene je izdvojeno 15 miliona dinara. Za podizanje kvaliteta stočnog fonda, odnosno za osemenjavanje namenjeno je pet miliona dinara, te 16,5 miliona dinara za kupovinu mehanizacije. Upravo zbog ove tačke došlo je do sporenja članova pregovaračkog tima gradske uprave i Udruženja poljoprivrednika Subotice, koji su tražili da se za ove namene izdvoji 21,5 miliona dinara. Umesto toga, grad je preusmerio pet miliona dinara za analizu zemljišta, što je, kako je rekao odbornik Dragutin Soković (SNS) i član Saveta za poljoprivredu Skupštine grada, bukvar poljoprivrede.

Nadalje, grad će izdvojiti i pet miliona dinara za zaštitu životne sredine, kao i za subvencionisanje osiguravanja zasada i to sa hiljadu dinara po hektaru osigurane površine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading