"GREH KLIMATSKE POLITIKE" Nemački ministar istakao jasnu potrebu za gasom
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Nemačka koristi ugalj za uštedu gasa, a da bi odustala od ovoga, zemlji je potreban gas, izjavio je nemački ministar ekonomije Robert Habek.

-Koristimo ugalj da bismo uštedeli gas. Bila bi katastrofa za klimatsku politiku ako bi posle sledeće zime morali da kažemo: moramo duže da koristimo ove termoelektrane na ugalj jer nismo vodili računa o adekvatnom snabdevanju gasom. Ugalj za proizvodnju električne energije je greh klimatske politike. Da bismo to prestali da radimo, trenutno nam je još potreban gas, rekao je Habek u intervjuu nemačkom listu Tagescajtung.

Nemačke vlasti su ranije rekle da zemlja trenutno planira izgradnju ukupno pet državnih plutajućih LNG terminala. Kako je primetio nemački kancelar Olaf Šolc, oni će omogućiti Nemačkoj da postane nezavisna od isporuke gasa iz Rusije.

Zapad je pojačao pritisak sankcija na Rusiju zbog Ukrajine, što je dovelo do poskupljenja struje, goriva i hrane u Evropi i SAD.

BRUKA! Berlin se pokajao nakon objave na Tviteru

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading