POZNATO STANJE NAKON HAVARIJE NA KOPU KOLUBARA Oglasila se ministarka Đedović (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Ministarka Dubravka Đedović potvrdila je večeras da je na kopu Kolubara došlo do klizišta koje je zaustavilo rad bagera, ali da neće biti ugroženo snabdevanje strujom.

- Havarija je ugrozila rad bagera koji je značajan za ovo polje i ono što sam htela, to je se se uverim da nema većeg oštećena na opremi, da niko nije povređen i što je najbitnije, da su tu ljudi koji saniraju situaciju - navela je Đedović.

Ona je istakla da neće biti ugroženo snabdevanje strujom kao ni toplotnom energijom za Lazarevac.

- Trafostanica nije ugrožena, ali treba nastaviti nadgledanje da ona ne bude ugrožena. Ona napaja samo kopove, a ne okolna mesta - rekla je ministarka i dodala:

 

 

- Ima dovoljno uglja na deponijama za snabdevanje toplane koja greje Lazarevac, to je bitno, ali ono što me brine da je proizvodnja uglja u Kolubari 30 odsto niža u zadnje dve nedelje i da će ovom havarijom ona biti još niža, što znači da moramo da radimo na većim zalihama uglja da ne bi naš energetski sistem i snabdevanje građana strujom došlo u pitanje - izjavila je Đedović, naglašavajući da je došla na lice mesta kako bi se uverila da su stvari pod kontrolom i da nije ugroženo snabdevanje strujom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading