SINIŠA MALI POSTAVIO NIKEZIĆA NA MESTO: Odlično se sećamo investicione apatije koju smo živeli toliko godina
Foto: Tanjug/Tanjug

- Zanimljivo je da potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić neuspehom smatra što se za srpske državne hartije od vrednosti na jučerašnjoj aukciji nadmetalo više do 500 svetskih investitora nudeći novac za kupovinu evroobveznica u godini kada je novac najdeficitarnija roba na tržištu.

U domaćoj javnosti možda možete da ostvarite svoje kratkoročne ciljeve obmanama, u svetskoj, ozbiljne analize prethode ulaganju svakog dolara. A svetski investitori su nam juče nudili više od 11 milijardi dolara.

SINIŠA MALI: Ogroman uspeh Srbije na međunarodnom tržištu kapitala, investitori vide naš trud

Nema investitora koji će svoj kapital plasirati u prezaduženu zemlju na ivici bankrota. To smo bar osetili, znamo kako izgleda i odlično se sećamo investicione apatije koju smo živeli toliko godina dok su zemljom upravljali oni koji su se vodili principima koje i Vi danas propagirate.

Srbija će krajem januara otplatiti još 100 milijardi dinara kredita, čime će se udeo javnog duga Srbije u BDP-u spustiti na 50,2 odsto na kraju meseca januara. Znate odlično šta to znači, naročito ako se uporedi sa prosečnim javnim dugom zemalja Evropske unije koji prelazi 90 odsto.

Koliko se sećam, kritikovali ste i aranžman sa MMF-om, a juče nam je upravo taj aranžman bio dodatna garancija i sigurnost pred investitorima da smo stabilna, jaka zemlja, koja će održati rast, izboriti se sa inflacijom i svetskim nestabilnostima, nastaviti razvoj i rast privrede.

Prošli smo MMF test, prošli smo test međunarodne investicione javnosti, samo Nikeziću, srećom, na Vašim testovima padamo. Neka se samo tako nastavi, možemo sa tim da živimo. I to odlično - izjavio je ministar Mali.

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading