NIZAK UDARAC Mađarska za mesec dana zamrznula rusku imovinu vrednu skoro 870 miliona evra
Foto: EPA/EPA

Vrednost ruske imovine koja je u novembru ove godine bila zamrznuta u Mađarskoj iznosi 870 miliona evra, preneo je mađarski list "Nepszava" pozivajući se na izveštaj Evropske komisije. Prošlog meseca ukupna vrednost zamrznute imovine Rusije u ovoj zemlji iznosila je samo tri hiljade evra.

"To je velika brojka čak i za evropske standarde", piše list, jer ukupna vrednost sve ruske imovine koja je zamrznuta u državama članicama Evropske unije iznosi približno 19 milijardi evra.

Ukupna vrednost zamrznute ruske i beloruske imovine u Italiji iznosi 2,3 milijarde evra, u Nemačkoj – 2,2 milijarde evra, u Austriji - skoro 1,8 milijardi evra. U Bugarskoj i Češkoj ove brojke iznose približno 11 miliona evra, a u Slovačkoj skoro pet miliona, prenosi "Nepszava".

Rusija je upozoravala da ovakva praksa na Zapadu može dovesti do gubitka vere u postajanje prava na imovinu u ovim državama, a iz Centralne banke Rusije poručuju da  spremaju tužbe kako bi osporili zamrzavanje međunarodnih rezervi zemlje u inostranstvu.

Zamrznuti aktivi, po nekim planovima sa Zapada, mogu biti iskorišćeni i za obnovu Ukrajine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading