SRBI MASNO ZARAĐUJU NA STARIM "JUGIĆIMA" Jedan je upravo prodat za 9.000 dolara
Wikipedia

Posebno su na ceni modeli GVX i kabrio, ali i običan "jugo" prolazi sasvim solidno. To potvrđuje i jedna ponuda aukcijske platforme "Bring-A-Trailer".

U pitanju je "yugo GVL" iz 1988. godine, koji je sa pređenih nepunih 108.000 kilometara sasvim običan auto. Sudeći po fotografijama, reč je o uzorno održavanom automobilu. Sve do 2021. bio je kod prvog vlasnika, koji je očigledno štedeo 1.1-litreni motor sa 55 KS.

Taj primerak prodat je po ceni od 9.001 dolara, čime je potvrđeno da 12.100 dolara za kabrio verziju nije bila samo puka slučajnost ili ishitreni potez nekog jugonostalgičara.

Amerikanci, izgleda, prepoznaju određene kvalitete Zastavinog proizvoda, kojeg su se u bivšoj državi olako odrekli kao sramotnog poluproizvoda. Sve je više onih koji loše održavanje navode kao glavni uzrok lošem imidžu Juga u Americi.

Tako i u komentarima te aukcije jedan korisnik navodi kako je imao rent-a-car sa "jugo" automobilima koje je iznajmljivao za već od 10 dolara po danu i pritom pristojno zarađivao.

Kaže kako je bilo potrebno samo redovno servisiranje automobila. Jedan od njih vozi još i danas, a hvali i nisku potrošnju goriva. Kako god, "jugo" je definitivno sve traženiji s one strane okeana.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bata Kile

16.12.2022 20:53

Daleko je od prepoznavanja kvaliteta,to se kupuje kao old timer za kolekcije I eventualnu zaradu u nekoj budućnosti.