KOREJCI TVRDE Do kvon - kriptomilijarder s poternice, možda se krije u Srbiji
EPA

Tužilaštvo južnog okruga Seula saopštilo je da će raditi sa Srbijom na njegovom pritvoru. O ovom slučaju, danas, pišu svi veliki svetski mediji: Bloomberg, Financial Times, Asia Nikkei, Business Insider, Coin Telegraph...

ZABRINJAVAJUĆA PROGNOZA BRITANSKE BANKE Vrednost ove valute mogla bi da padne za čak 70 odsto

Kvon, je optužen za prevaru i kršenje zakona o tržištu kapitala nakon što su tokeni implodirali u maju. U septembru Interpol je raspisao međunarodnu poternicu za njim. Sledećeg meseca, južnokorejski tužioci rekli su da je otputovao preko Dubaija u nepoznatu zemlju nakon što je napustio Singapur, gde je njegova kompanija imala sedište.

"Crveno obaveštenje" Interpola je zahtev orgnaima za sprovođenje zakona širomm sveta da lociraju i privremeno uhapse osobu koja čeka na ekstradiciju, predaju ili slične pravne radnje.

Južna Koreja i Srbija nemaju sporazum o ekstradiciji, ali su u prošlosti obe pristajale na zahteve Evropske konvencije o ekstradiciji.

Kvon je ranije negirao da se krije, ali nije ni otkrio gde se nalazi.

- Nisam u bekstvu, ili bilo šta slično- za bilo koju vladinu agenciju koja je pokazala interesovanje da komunicira, mi smo u punoj saradnji i nemao šta da krijemo, napisao je Kvon u septembru na Tviteru.

 

Pratote najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading