"GDE JE KRAJ TOJ RUPI BEZ DNA?" Hrvati priznali: Kroacija Erlajns opako zaostaje za Er Srbijom!
Alo

Portal zamaaero preneo je vest o novoj dokapitalizaciji hrvatske avio kompanije, gde je kompanija predstavljena kao "bure bez dna" u koje se upucava ogromna količina novca, a istovremeno se u tekstu odaje priznanje našoj Er Srbiji.

Hrvati, dakle, priznaju da "opako zaostaju" za Er Srbijom i da polako ostaju bez tržišta.

Evo šta piše hrvatski portal: 

"Croatia Airlines je od 2019. godine dobila 33 milona EUR hitnog zajma za preživljavanje, pa je 2020. dobila 11 miliona EUR pomoći za Covid-19, pa nakon toga 80 miliona EUR dokapitalizacije i vlasničkog zajma, a eto sada i 39 miliona EUR dokapitalizacije. To je sveukupno 163 miliona EUR u samo tri godine. Majko mila!!!! Dodamo li na to 108 miliona EUR za restrukturaciju 2012, te 119 miliona EUR za PSO (uključujući ovogodišnjih 13,5 miliona EUR), Croatia je dobila 390 miliona EUR u poslednjih 10 godina (39 miliona godišnje). Država je odlučila dati i 45 miliona EUR pozajmice za vazduhoplovstvo ove godine, no nije poznato je li i koliko od toga dobila Croatia Airlines.

I svejedno kompanija ima tek 64% broja putnika iz 2019. te opako zaostaje za Air Serbiom, rapidno gubi tržišni udeo, ima manje aviona nego 2012. i nije obnovila sve linije iz 2019. O moj bože! O moj bože!!!! Gde je kraj toj rupi bez dna i do kada će država ubacivati novac u krajnje nesposobnu kompaniju. Novac svih nas poreskih obveznika."

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading