TELEVIZORI ZBOG FUDBALA IDU KO ALVA Svetsko prvenstvo u Kataru podiglo prodaju TV aparata i do 70 odsto
Foto: Alo/ilustracija

Za Svetsko prvenstvo u fudbalu koje je počelo juče nisu se spremali samo fudbaleri, već i oni koji će navijati za naše „orlove“ ispred malih ekrana! Srbi ovih dana zbog toga masovno zamenjuju svoje televizore, a prodavnice tehničke robe na dnevnom nivou prodaju sve zalihe koje imaju, i to onih najvećih i najboljih aparata!

Kako smo saznali na licu mesta, u nekim od najvećih lanaca tehničke robe, navala na televizore velikih dijagonala kako bi sa uživanjem mogli da bodre „orlove“ iz udobnosti doma ili kafića počela je još pre mesec dana. Prodaja televizora je od početka novembra skočila od 20 do 70 odsto u većini prodavnica tehničke robe.

- U ovo doba godine kod nas je uvek povećava potražnja za uređajima, posebno televizorima, a pretpostavljam da je početak Svetskog prvenstva u fudbalu mogao da doprinese tome. Primetili smo i da je sada veća potražnja za televizorima velikih dijagonala i skupljih modela - kaže za Alo! Danijela Nedeljković, iz marketinga velikog trgovinskog lanca tehnike.

Kako dodaje, oni koji su uređaje naručili preko sajta nemaju razlog za brigu i bojazan jer su ih operateri sigurno obavestili kada će im kupljena roba stići.

TELEVIZORI ZBOG FUDBALA IDU KO ALVA Svetsko prvenstvo u Kataru podiglo prodaju TV aparata i do 70 odsto

Foto: Alo/ilustracija

 

I u drugim velikim prodavnicama tehnike situacija je ista, a TV aparate kupuju i ugostiteljski objekti, sportske kladionice i neke firme kako bi zaposlenima omogućili da nesmetano prate fudbalske utakmice i tako sprečili da posao trpi zbog njihovog odsustva.

Kako kažu prodavci, televizore su najviše kupovali muškarci i bračni parovi koji planiraju da se s prijateljima ili porodicom okupe oko malih ekrana. Više od 50 odsto kupaca novi TV plaća u kešu, a ima i onih koji podele na šest, dvanaest i više rata ili dug izmire čekovima.

- Porasla je prodaja baš zbog Svetskog prvenstva u fudbalu - kaže za Alo! prodavac u radnji tehničke robe u jednom od velikih tržnih centara u Beogradu.

Plaćaju kešom

Kako su nam rekli u jednoj od radnji tehničke robe, pred prvenstvo i Novu godinu svoje velike televizore Srbi kupuju uglavnom kešom, a u kupovinu dolaze porodično, pa u odabiru najbolje mašine učestvuju svi članovi, od najmlađih do najstarijih.

- Idu svi modeli i svi brendovi, s ekranima od 32 do 65 inča. Uglavnom se prodaju oni od 13.000 do 150.000 dinara, spremili smo velike popuste, na primer, smart TV koji je koštao 463.322 hiljade sada košta 264.999 dinara. Jedan od jeftinijih je bio 24.433, a sada je 12.990 dinara, tako da smo cene prilagodili za svačiji džep. Želeli smo da svi mogu da gledaju fudbal s uživanjem i navijaju za „orlove“ - kaže ovaj prodavac, koji i sam jedva čeka da naši zaigraju na terenu. Imali su, dodaje, i narudžbine na veliko za nekoliko hotela i sportskih kladionica...

- Najčešće su nove televizore kupovali bračni parovi i muškarci. Jedna mušterija je ubedila suprugu da kupe mnogo skuplji TV od onog što su planirali, a argument kojim ju je oborio s nogu bio je da će moći da svog omiljenog glumca koji sad glumi u nekoj seriji vidi preko celog zakrivljenog ekrana kao da je s njom u sobi. Samo ga je pogledala i rekla: Kupuj! - ispričao nam je prodavac, i dodao da, prema njegovom iskustvu, kad u prodavnicu uđu muž i žena, uglavnom kupe ono što ona kaže, pa je ovaj slučaj retkost.

Za kafiće video-bimovi

Kako je za Alo! ispričao Ivan Savić, prodavac u jednoj manjoj prodavnici, vlasnici kafića ovih dana su navalili na video-bimove, odnosno projektore.

- Mnogi vlasnici kafića su rešili da narednih dana privuku mušterije tako što će puštati prvenstvo na velikim ekranima ili zidovima i platnima uz pomoć projektora, tako da i oni to kupuju. Mislim da će cela Srbija da se ori od golova kad se sve to bude popalilo u isto vreme - kaže prodavac.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading