KUBIK DRVA POJEFTINIO U SRBIJI Tržište se vraća u normalu, evo gde treba kupovati
Foto: RINA, privatna arhiva

Prema rečima profesora Šumarskog fakulteta Branka Glavonjića, oni koji prate tržište drvnih goriva primetili su poslednjih nedelja da su na pojedinim stovarištima cene ogrevnog drveta snižene za 500 do 1.500 dinara po kubiku.

„Međutim, većina stovarišta još uvek nije snizila cene u poređenju sa početkom oktobra ove godine, tako da možemo da kažemo da je sniženje tek počelo. Da li će se ono intenzivirati i kada, teško je reći u ovom trenutku, jer to zavisi i od vremenskih prilika, stanja sa drugim energentima i od mnogih drugih faktora.

Ogrevnog drveta ima dovoljno za naše potrebe, čak se i pelet pojavio u poslednjih nekoliko nedelja na velikom broju većih stovarišta, pa možemo da kažemo da je i snabdevenost peletom dobra“, ocenio je profesor Glavonjić u razgovoru za Biznis.rs.

On je naglasio da se cene uglavnom kreću između 10.000 i 11.500 dinara u Beogradu, u Vojvodini između 10.000 i 10.500 dinara.

„I u centralnoj Srbiji, pre svega u Kruševcu, Kraljevu i Kragujevcu, cene se kreću između 10.000 i 10.500 dinara, dok su u Vranju i Leskovcu nešto niže, do 7.500 dinara. Sve ovo važi ukoliko potrošači kupuju više od tri prostorna metra. Ako se kupuje na manje, onda je cena nešto viša“, istakao je profesor Šumarskog fakulteta.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading