OD 1. JANUARA POSTAJE OBAVEZNO Siniša Mali uputio poziv, najvažnija promena u poslednjih 20 godina
Foto: Alo.rs

- Mi smo na planu uvođenja e-Faktura ispred Francuske, koja planira da ih uvede 2027. godine, ispred Španije koja će ih uvesti 2026, ispred Slovenije, koja je donela zakon, ali ga još nije ratifiklovala u parlamentu.

Mi u ovom trenutku imamo preko 20.000 korisnika javnih sredstava, celu državu, koja je već u sistemu elektrnskih faktura i najveći broj privrednika - istakao je Mali.

Ovo je po meni primer kako možemo da povećavamo konkurentnost i atraktivnost naše privrede, jer smo to uradili na predlog privrednika kako bi oni svoje poslovanje unapredili, učinili ga transparentnijim, konkurentnijim i kako bi povraćaj PDV-a dobili u kraćem vremenskom periodu.

- Pozivam sve privrednike koji su u sistemu PDV-a, a još nisu prešli na elektronske fakture da urade to što pre, jer je od 1. januara naredne godine obavezno korišćenje eFaktura za sve koji su u sistemu PDV, apelovao je ministar finansija.

Koristi su, kaže, ogromne, jer je sistem besplatan i transparentan, i privrednik tačno zna šta je kupio i prodao u prometu između pravnih lica.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading