CENE STANOVA U OVOJ BEOGRADSKOJ OPŠTINI SU PALE Evo kakvo je stanje u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Pančevu
Alo! J.V.

Cena nekretnina na teritoriji Srbije i dalje ide uzlaznom putanjom. U prošlom mesecu kvadratni metar najviše je poskupeo u Novom Sadu i to za 102 evra, dok je u centru Beograda cena pala za 15 evra.

U Beogradu je najveće poskupljenje zabeleženo na opštini Novi Beograd, za 63 evra i na Vračaru za 57 evra. Nešto niži rast cena zabeležen su u svim većim gradovima u Srbiji. Dve opštine zadržale istu cenu kvadrata kao i prošlog meseca, dok je na dve opštine cena kvadrata nekretnine se smanjila.

Uprkos očekivanjima da se tržište nekretnina konačno stabilizuje, podaci iz meseca u mesec pokazuju da se to ne događa. Iako je gradnja usporila i stanova za prodaju je manje, podaci pokazuju da je potražnja za kupovinom nekretnine i dalje velika, što cenu kvadratnog metra i dalje gura napred.

Činjenica je da ova poskupljenja nisu izjednačena pa čak ni približna kada su u pitanju svi gradovi Srbije, a velike varijacije su i po opštinama. Iako su do nedavno najtraženije i najskuplje nekretnine bile u centru gradova, podaci pokazuju da su im se znatno približile i cene stanova na periferiji, a u Novom Sadu čak i prestigle.

Centar Beograda jeftiniji za 15 evra

U Beogradu su od septembra do oktobra meseca cene kvadrata stanova najviše porasle na opštini Novi Beograd, i to za 63 evra. Sa ovim uvećanjem procečna cena na toj opštini sada je 2.586 evra za jedan kvadratni metar.

Samo nešto niže povećanje za mec dana zabeleženo je na opštini Vračar. Kvadratni metar nekretnine na ovoj lokaciji u oktobru poskupeo je za 57 evra, što je formiralo cenu od 2.996.

Opština Voždovac zabeležila je povećanje cena nekretnina od 38 evra, što je dovelo do brojke od 2.238 evra po kvadratnom metru.

CENE STANOVA U OVOJ BEOGRADSKOJ OPŠTINI SU PALE Evo kakvo je stanje u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Pančevu

Foto: Društvene mreže

 

 

Nešto manje poskupljenje nego predhodnih meseci bilo je na opštini Palilula. Kvadratni metar na ovoj lokaciji poskupeo je za 16 evra, što je formiralo cenu od 2.430 evra po kvadratu.

Iako je predhodnih meseci cena stanova znatno rasla na opštini Mirijevo, od avgusta do septembra ona se nije menjala. Kvadratni metar na ovoj veoma traženoj lokaciji poslednjih godina trenutn je 1.750 evra.

Cena kvadrata u centru Beograda za mesec dana pojeftinila je za 15 evra. Uprkos ovom smanjenju, centar prestonice i dalje prednjači po cenama kvadratnog metra, koji prema poslednjim podacima za oktobar mesec iznosi 3.065 evra.

Novi Sad najviše poskupeo

Prosečna cena kvadrata u oktobru mesecu najviše je skočila u Novom Sadu. Poskupljenje od 102 evra zabeleženo je na opštini Grbavica, koja je inače već neko vreme prednjači sa cenom stanova u odnosu na ostale opštine u Vojvodini. Novo povećanje dovelo je do cene od 2.528 evra po metru kvadratnom.

CENE STANOVA U OVOJ BEOGRADSKOJ OPŠTINI SU PALE Evo kakvo je stanje u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Pančevu

Printscreen

 

 

Nešto manje poskupeli su stanovi na opštini Podbara i to za 81 evro što je formiralo cenu od 2.450 evra.

Stanovi u centru grada poskupeli su za 41 evro i sada je prosečan kvadrat 2.377 evra, dok je cena nekretnina na opštini Novo Naselje pala za 14 evra i došla do 1.958 evra po kvadratnom metru.

Povećanje u Nišu do 55 evra

Stanovi u Nišu poskupeli su najviše na opštini Palilula i to za 55 evra. Na ovoj opštini prosečna cena kvadrata u oktobru mesecu iznosila je 1.486 evra. Povećanje od 29 evra bilo je na opštini Durlan, gde je kvadratni metar u oktobru koštao 1.184 evra.

CENE STANOVA U OVOJ BEOGRADSKOJ OPŠTINI SU PALE Evo kakvo je stanje u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Pančevu

Tanjug

 

 

Poskupljenje od 9 evra zabeleženo je na opštini Pantelej, dok su cene u Bulevaru Nemanjića ostale iste kao i u septembru, 1.752 evra po kvadratnom metru.

Kragujevac i Pančevo skuplji za 13 evra

Prema podacima jednog portala za oglašavanje nekretnina, cene stanova u Kragujevcu i Pančevu u periodu od septembra do oktobra povećale su se za 13 evra. Prosečna cena kvadratnog metra nakon oktobarskog poskupljenje u Kragujevcu je 1.268 evra dok je u Pančevu 1.333 evra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading