BRITANSKI PIVARI U POSLOVNOM PROBLEMU Pabovima u Velikoj Britaniji potrebna pomoć države, evo o čemu je reč
EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

BeoInfo

 

Pabovima u Velikoj Britaniji potrebna je pomoć vlade da bi održali pristupačnu cenu pića tokom Božića, jer je inflacija povećala troškove poslovanja i smanjila kupovnu moć potrošača, izjavila je danas izvršna direktorka udruženja pabova Ema Meklarkin.

Prema njenim rečima, potrebno je da se ponovo zamrznu dažbine na pivo, da bi se bar donekle ublažilo povećanje carina na uvoz alkohola.

POSLE PET GODINA OBNOVE Londonski simbol Big Ben od sutra ponovo zvoni - evo koliko je koštala restauracija


Ukoliko se ne zamrnu carine na pivo, to bi podiglo porez na najviši nivo ikada u tom sektoru, upozorila je Meklarkin.

Britansko udruženje za pivo i pabove (BBPA), u pismu koje je uputilo juče ministru finansija Džeremiju Hantu, pozvalo je vladu da ponovo odobri zamrzavanje carina za pivo u izveštaju budžeta čije je objavljivanje predviđeno za 17. novembar, preneo je Rojters.

Zamrzavanje, koje je trebalo da stupi na snagu od februara, otkazano je kao deo mera koje je Hant preduzeo prošlog meseca za smanjenje poreza koje je postavila prethodna premijerka Liz Trus i smanjivanje ogromnih subvencija za energiju.

U Britaniji je u septembru zabeležena dvocifrena inflacija, a proizvodnja opada od juna, podsetila je britanska agencija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading