ZA JOŠ BOLJE POSLOVNE REZULTATE Jelena Trivan duh uspeha donela i u Republiku Srpsku
Privatna arhiva

Ovakvi rezultati posebno su značajni imajući u vidu činjenicu da je do pre sedam godina, odnosno do dolaska Jelene Trivan na mesto direktora najznačajnije izdavačke kuće u Srbiji, preduzeće poslovne godine završavalo kao gubitaš, kako finansijski tako i u pogledu ulaganja u kulturu.  

I iako je prilikom postavljanja na tu funkciju, Trivan pretrpela napade, posle sedam godina rezulatati su pokazali da je Službeni glasnik zasluženo na mestu jednog od najuspešnijih javnih preduzeća, dok je i ove godine dobitnik brojnih priznanja, među kojima je i poslednje sa Sajma knjiga.

Jesen u bojama novih znanja - jesenja grupa praktikanata PMF-a u m:tel-u

Međutim, i pored toga, odluka da Jelena Trivan bude postavljena na čelo kompanije M:tel, izazvala je burne reakcije u javnosti i komentarisana je sa čuđenjem, mada su poznavaoci njenih rezultata znali da je poslata da konsoliduje rad preduzeća. Danas, akcije M:tel-a na berzi konstantno rastu, broj korisnika se uvećava, ali u skladu sa tim i dobit kompanije. Kompanija M:tel za devet meseci tekuće godine povećala je dobit za deset miliona maraka u odnosu na isti period prošle godine, što pokazuju zvanični podaci. Sa 50,1 milion KM koliko je bila dobit od januara do septembra prošle godine, ona je porasla na 60,1 milion KM u tri kvartala ove godine.

Po svemu sudeći, Službeni glasnik i M:tel završiće godinu uspešno, te se i odluka Agencije za borbu protiv korupcije pokazala kao ispravna, imajući u vidu da oba preduzeća beleže rekordne rezultate, dok kontinuirano ulažu u privredu i kulturu Srbije i Srpske.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading