DOLAR JAČA, JEN NA NOVOM MINIMUMU Evo šta se dogodilo sa evrom!
EPA/WAEL HAMZEH

Ubrzo potom, jen je ponovo pao na blizu 148,88 jena za dolar, izveštava Rojters, dodajući da je intervencija BoJ, po svemu sudeći, dala samo kratak predah japanskoj valuti.

Japanske monetarne vlasti su prethodno intervenisale u petak na deviznom tržištu kupovinom jena po drugi put za mesec dana, nakon što je valuta pala na 32-godišnji minimum blizu 152 jena za dolar, navodi britanska agencija pozivajući se na izvore iz političkih krugova.

Prednost azijatske konkurencije postala je prevelika - Alo.rs

Američki dolar je danas u usponu i prema glavnim svetskim valutama, pri čemu je dolarski indeks ojačao za 0,3 posto na 112,24 poena.

Evro je oslabio za 0,2 procenta na 0,9831 dolara, a britanska funta beleži kolebljivo kretanje. Naime, britanska valuta je pala kada je objavljeno da je bivši premijer Boris DŽonson odustao od kandidovanja za premijera, a prema poslednjim raspoloživim podacima funta je neutralisala deo gubitaka pošto je bivši ministar finansija Riši Sunak isplivao kao prvi kandidat za novog šefa vlade.

Oglasila se Narodna banka, evo koliko od danas košta evro - Alo.rs

Funta je trenutno u porastu od 0,2 posto na 1,1320 dolara.

Boris Džonson je saopštio danas da se povukao iz trke za premijera koji će zameniti Liz Tras, koja je bila primorana da podnese ostavku nakon što je lansirala ekonomski program koji je izazvao previranja na finansijskim tržištima.

Na kripto berzama, bitkoin je ojačao za 0,7 procenata i trguje se na nivou od 19.316 dolara.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading