NOVA GRADSKA INFRASTRUKTURA U LESKOVCU Vujović: Obezbećena sredstva za 78 kilometara kanalizacione mreže
Foto: Alo!

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas sa predstavnikom Ministarstva spoljne trgovine i razvojne saradnje Кraljevine Holandije i vođom regionalnog tima za Aziju i Latinsku Ameriku Bazelom Jounanom aneks sporazuma za ORIO Program, na osnovu kojeg će Vlada Кraljevine Holandije donirati 7,6 miliona evra za projekat izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže u Leskovcu, dok će 10 miliona evra obezbediti Vlada Srbije i resorno ministarstvo iz kreditne linije Banke za razvoj Saveta Evrope.

Vlade Srbije i Holandije zajedno će finansirati izgradnju 78 kilometara nove kanalizacione mreže, a prema rečima ministarke Vujović radi se o važnoj investiciji koja će omogućiti da Leskovac u potpunosti bude pokriven kanalizacionom mrežom.

Foto: Alo!

 

 

-Zahvaljujem Vladi Holandije na obezbeđenoj donaciji i podršci u izgradnji zelene infrastrukure u Srbiji. Ovo je izuzetno važan projekat za grad Leskovac jer će doprineti da se 16 naseljenih mesta, sa oko 20.000 stanovnika, poveže na kanalizacionu mrežu. Država je uložila velika sredstva u izgradnju gradskog kolektora i stavljanje u funkciju postrojenja za preradu otpadnih voda u Leskovcu. Izgradnjom 78 kilometara nove kanalizacione mreže rešićemo pitanje odvođenja i tretmana otpadnih voda u tom gradu, što će unaprediti životnu sredinu i kvalitet života građana  – rekla je Vujović.

Potpisivanju aneksa sporazuma prisustvovali su amabasador Кraljevine Holandije u Srbiji Jost Reinćes i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading