VI SPAVATE DOK ONI GUTAJU STRUJU Samo na ovom uređaju uštedite i preko 100 evra godišnje
Alo

Osim drastično skupljeg gasa, eksplozivno rastu i cene električne energije koje predstavljaju teret za mnoge potrošače u svetu. I kod nas se apeluje na uštede.

Noću, kada je svetlo ugašeno, a vi ležite u krevetu, postoje kućni aparati koji “gutaju” struju. Bojler je jedan od njih.

Bilo da se radi o kablu za punjenje, ruteru za internet ili zamrzivaču – mnogi uređaji noću nepotrebno povećavaju račun za struju. Ali postoje jednostavni trikovi kako te kućne aparate noću doslovno izvući iz utičnice i uštedeti struju (često se isplati promeniti i dobavljača).

Ruter radi i troši električnu energiju 365 dana u godini i, iznad svega, 365 noći. To se svakako odražava na račun za struju. Najbolji savet za uštedu novca: isključite ruter noću. Ne samo da štedite struju, nego se i štitite od hakerskih napada.

Još jedan noćni gutač energije je zamrzivač: godišnje se na korišćenje potroši oko 145 evra. Naravno, proizvodi moraju da se hlade i noću, a ne možete tek tako isključiti struju. Ali ako redovno odmrzavate zamrzivač, ne trošite nepotrebnu energiju.

Jer što je deblji sloj leda, potrebno je više električne energije za održavanje niskih temperatura. Dakle, ako redovno odleđujete zamrzivač, štedite između 15 i 45 posto na troškovima energije.

Uveče brzo napunite mobilni i ostavite punjač u utičnici? Budite oprezni: punjač nastavlja da troši struju i nepotrebno povećava vaš račun.

Iz tog razloga uvek ga izvucite iz utičnice nakon punjenja ili koristite višestruku utičnicu s prekidačem koji se može isključiti.

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading