NEMAČKOJ PRETI OPASNOST! Procene pokazuju - u prvih 96 sati čak 400 mrtvih!
Printscreen

Okrug Hesian Rheingau-Taunus je prvi od 401 nemačkog okruga i gradskog okruga koji zapošljava specijalizovanu kompaniju u Berlinu koja ispituje i simulira šta preti u slučaju nestanka struje kako bi bila spremna za sve moguće situacije.

Prema toj simulaciji, 400 smrtnih slučajeva moglo bi se očekivati u roku od 96 sati. Posle 24 sata, stoka bi uginula, trafostanice bi otkazale, a rezervoari za vodu bi presušili. Tada bi usledila pljačka, požar i ekonomska šteta u stotinama miliona evra.

Za razliku od saveznog ministra privrede Roberta Habeka, okružni vatrogasni inspektor Kristijan Rosel trenutno smatra da je opasnost od nestanka struje mnogo verovatnija od nedostatka gasa, što ne bi imalo tako dramatične posledice, čak i da nije bio spreman za to.

Zamračenje nažalost više nije horor priča zlokobnih teoretičara zavere jer nemačke vlasti sada veruju da je opasnost stvarna (ali prikrivaju činjenicu da je domaća i rezultat njihove vlastite katastrofalne politike).

Nemačko udruženje gradova i opština (DStGB) oglasilo je alarm i upozorilo na moguće preopterećenje nemačke električne mreže. Još gore: gradovi i opštine nisu ni izdaleka spremni za takav scenario.

U slučaju opšteg nestanka struje, ništa drugo ne radi. Prvi bi otkazali internet, fiksna telefonija i sistemi grejanja, a odmah zatim mobilne komunikacije i digitalni radio. Benzinske pumpe bi ostale bez goriva, elektronski novac i sistemi plaćanja bi otkazali, hrana se više ne bi mogla hladiti. Klinike, ustanove za negu i snabdevači vodom i kompanije za odlaganje zavise od svoje opreme da izdrže nestanke struje. Rosel je jasno stavio do znanja da okrug ne može da obezbedi struju. Kao i Landsberg, savetovao je građane da se zalihe hrane i vode za piće na 14 dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading