PUNI RAFOVI Mleka ima svuda, nema mesta panici i nekontrolisanoj kupovini (FOTO)
alo

Vlada je tom uredbom propisala novu maksimalnu maloprodajna cena UHT (dugotrajnog ili sterilizovanog) mleka sa 2,8 odsto mlečne masti od 128,99 dinara za litar.

Prethodno je cena litra ovog mleka bila ograničena na 119,99 dinara. Vlada je istom izmenom smanjila maksimalnu trgovačku maržu na sve vrste UHT mleka sa 12 na pet odsto.

Takođe, uredbom je uvedena i zabrana izvoza svežeg mleka i pojedinih mlečnih proizvoda do 30. septembra.

Nastašica mleka je bila kratkotrajna, pa se tako od jutros u marketima mogu videti puni rafovi.

Nestašica mleka o kojoj se poslednjih dana govori u Srbiji nastala je, pre svega, zbog panične kupovine ove namirnice, objašnjavaju stručnjaci. U jednom trenutku, tokom leta, rafovi pojedinih trgovinskih lanaca bili su nešto manje snabdeveni mlekom zato što su neodgovorni pojedinci iskoristili da rašire paniku na društvenim mrežama, pa je krenula nekontrolisana kupovina.

Naši reporteri obišli su sve veće trgovinske lance, poput “Univerexporta”, “Idea” i “Veropulosa” i uverili se sa mleka ima i više nego dovoljno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Perica

09.09.2022 12:14

Ne mogu a da ne komentarišem na pisanje nove s i nekih drugih medija na ovu harangu nema mleka, nema peleta itd. Pelet sam uzeo pre tri dana u Nišu po propisanoj ceni a mleka u dragstoru i drugim prodavnicama je bilo doduše nije bio prevelik izbor ali ga je bilo čak i šećera ima. Tek toliko da se zna!