REKORDNA INFLACIJA U EVROZONI Evrostat objavio najnovije podatke, stručnjaci ne pamte ovako crne rezultate
Shuterstoock

Na ovom punktu koji se još dograđuje (proširuje se asfalt i nasipa nekoliko metara u dubinu) juče je "dežurala " posada sa jednim oklopnjakom, a jutros samo prepodneva smena Pogranične policije.

Nove snage kosovskih policajaca i svakosatna krstarenja putevima na severu Kosova i Metohije unosi nemir među srpsko stanovništvo. Tenzije su gotovo opipljive, uprkos postignutom sporazumu o ličnim dokumentima i uveravanja međunarodnih medijatora da  da se mir mora sačuvati i da Priština neće povući jednostranou primenu mere o tablicama.

- Ne verujemo im i nećemo verovati - nepodeljeno je  mišljenje Srba u severnim, kosmetskim opštinama. -  Da  Priština nema nekakav plan, ne bi ovamo gomilama do zuba naoružane specijalce.

Sagovornici "Novosti" pričaju da se ponekad čak po dva oklopna vozila zaustave ispred njihovih kuća, izlaze s dugim cevima na put, zaustavljaju vozila i kontrolišu.

Uporedo sa snagama koje na Sever šalje Kurti, u ovom delu Kosmeta pojačano je i prisustvo Kfora. Na dva kilometra od nove baze (utvrđenja) specijalnih snaga policije prema Leposaviću, dežuraju američki međunarodne vojske.  Deluju gotogotovo nezainteresovano čak i kada se kod njihovog punkta zaustave automobili.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading