OD DANAS JEFTINIJA REGISTRACIJA Vraćaju se cene obaveznog osiguranja automobila
Foto: Shutterstock

Kako je precizirano, od danas će cene pomenute polise biti vraćene na nivo pre početka avgusta, tj. biće ukinuto povećanje od 22 odsto.

- Time se osiguravajuća društva pridružuju naporima koje NBS i guverner Jorgovanka Tabaković čine u suzbijanju inflacije, a u korist građana Srbije i očuvanja njihovog životnog standarda. Podržavajući takvu politiku NBS, društva za osiguranje odustaju od novih cena polisa AO i pored svih argumenata u prilog poskupljenju i vraćaju ih na nivo iz jula 2014. godine - navodi se u saopštenju UOS-a, prenosi Tanjug.

daje se da Udruženje poziva ostale učesnike na tržištu automobila da prate njihov primer i da svi zajedno, uvažavajući napore NBS, daju doprinos očuvanju standarda građana Srbije i ublažavanju inflatornih pritisaka.

- Nove cene osnovnog osiguranja motornih vozila bile su na snazi od početka avgusta. Odluka o poskupljenju doneta je prvi put posle 1. jula 2014. godine, na osnovu analize trenutne situacije na tržištu automobila. Na rast cena osnovnog osiguranja vozila uticalo je, pre svega, poskupljenje novih i polovnih vozila, kao i rezervnih delova, ali i znatno više cene radnog časa u servisima za popravku vozila - navodi se u saopštenju UOS-a.

 

Osiguravači sutra vraćaju cene obaveznog osiguranja automobila - Alo.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading