DOGOVOR JE PAO! Japanci potpisali ugovor sa Rusima
EPA

Glavni uslovi ugovora, kao što su obim, cena i valuta plaćanja, ostali su isti kao u prethodnom ugovoru, rekao je portparol JERE za Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u junu ukaz o preuzimanju nadležnosti nad projektom Sahalin-2 na dalekom istoku Rusije. Ukazom je osnovano novo rusko preduzeće Sahalinskaja Energija, koje je preuzelo sva prava i obaveze prethodnog operatera - Sahalin Enerdži Investmenta, u kojem su britanski Šel i dve japanske firme, Micibiši i Micui, imale nešto manje od 50 posto udela.

KAKO PUTIN ZAOBILAZI SANKCIJE? Jedna NATO država od velike je koristi Rusiji


Ruski Gasprom je dobio nešto više od 50 odsto vlasništva u novom preduzeću, koje drži ostatak akcija dok se postojeći akcionari ne prijave za svoje udele.

Predstavnici Micuija i Micubišija su saopštili u četvrtak da su te kompanije odlučile da se pridruže novom ruskom entitetu koje upravlja Sahalinom-2, i da će do predviđenog roka, 4.sepembra, dostaviti zahteve za dobijanje udela.

Britanski Šel, koji je već otpisao vrednost svog udela u tom projektu, još pre nekoliko meseci je objavio da namerava da napusti Sahalin-2 i da je u pregovorima sa potencijalnim kupcima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading