OVO NIKO NIJE OČEKIVAO Cene stanova u Nišu otišle u nebesa, a POTRAŽNJA nikad veća!
Youtube/printscreen

Zaista je, do skoro, malo ko očekivao da bi cene stambenog kvadrata u Nišu, centru juga Srbije, mogle dostići taj nivo.

Neće Pirot, kupci insistiraju na Nišu. To naravno automatski diže cene u nebesa. Tako vidimo da cena po kvadratu u nekim delovima grada sada iznosi čak 2.000 evra.

U pitanju je Medijana, novogradnja, nekretnina na trećem spratu. Premda je neka prosečna cena za ovu lokaciju 1.190 evra, ovaj stan u izgradnji, od 95 m2, ruši sva postojeća "pravila": naime, jedinice koje se tek grade uvek su jeftinije, tako veliki stanovi takođe tradicionalno imaju nižu cenu, a i 3. sprat se kotira lošije od, recimo, drugog.

MASOVNA KUPOVINA STANOVA U GRČKOJ Srbi na Halkidikiju pazarili 15.000 nekretnina!

Ipak, potražnja je očigledno tolika da se agencijama i investitorima ova cena isplati. Prema aktuelnim podacima, ko ima novac - taj ne preza i kupuje stan i to mahom plaćajući kešom.

Iako je jug Srbije uvek bio "u zapećku" u odnosu na sever i centralni deo naše zemlje, nekako je uspeo da se nametne usred ove svetske krize. Nekretnine su i dalje u zenitu, a do kada će biti tako - ostaje da se vidi. Čini se da balon još uvek ne puca.

Kada je reč o izdavanju stanova, i tu su cene skočile, tako da je sve više ponuda od 250 do 300 evra. U oglasima je i "atraktivan salonac u centru grada", čija je mesečna cena 1.500 evra.

Navodi se da je stan luksuzan, polunamešten, a ima 84 kvadrata. Podsećamo, ovako visoka cena je presedan čak i za centralne i popularne ulice u Beogradu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading