LEPE VESTI! Produžen rok važenja turističkih vaučera
Alo

Dodaje se da se u inicijativi navodi da su nove subvencije za odmor u Srbiji izazvale veliko interesovanje, ali su zbog velikog broja vaučera i kratkog roka u kome oni mogu da se koriste, mnogi građani imali probleme pri pronalaženju slobodnog smeštaja, pa je zatraženo produženje roka važenja vaučera.

Vlada Republike Srbije odobrila je 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara za sve građane koji ispunjavaju predviđene uslove, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara za one građane koji su ostvarili svoja prava i dobili vaučer od 5.000 dinara u januaru ove godine.

"Moja Srbija" je saopštila da je za samo sedam dana podeljeno skoro 150.000 vaučera, a mnogobrojni ugostiteljski objekti će zahvaljujući ovoj akciji, tokom avgusta, septembra i oktobra biti popunjeni do poslednjeg mesta.

"Produžetak akcije do 30. novembra pomoći će građanima da nađu odgovarajući smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji, a sa druge strane, pomoći će i ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni", navodi se u saopštenju.

ODAKLE IDEJA O BESPLATNIM VAUČERIMA ZA LETOVANJE? Ana Brnabić otkrila detalje


Ocenjuje se da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnih sedam godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

"Moja Srbija" ističe da domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta i da uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading