SINIŠA MALI OBJAVIO BITNU VEST ZA SRBIJU Svetska banka usvojila novi petogodišnji plan partnerstva sa našom zemljom
Tanjug

Naime, Svetska banka usvojila je novi petogodišnji plan partnerstva sa našom zemljom, koji predviđa finansijska sredstva od milijardu dolara i temelji se na makroekonomskoj stabilnosti koju je Srbija stekla uz značajne napore.

"To je još jedna potvrda našeg dugogodišnjeg predanog, posvećenog rada, koji je pre svega usmeren na očuvanje i unapređenje životnog standarda građana, što je bilo posebno vidljivo tokom pandemije i sada kada se rešavaju ozbiljni problemi koje izazivaju potresi na globalnom nivou", naveo je Mali.

 

 

Kako je dodao, novi program pruža našoj zemlji podršku za ostvarenje bržeg, zelenijeg, otpornijeg rasta i većeg stepena inkluzije.

"Posebno me raduje to što program pruža podršku za povezivanje Srbije sa drugim ekonomijama u regionu, što će doprineti snažnom jačanju ne samo srpske, već i ekonomija regiona u celosti. Saradnja sa Svetskom bankom, za nas je od posebnog značaja jer će se uložiti zajednički napori da se dalje unapređuje poslovno okruženje, razvoj tržišta kapitala, i mobilizacija dugoročnog razvojnog finansiranja. Pre svega, mislim na obezbeđivanje zelenog i održivog rasta i pristupu finansiranju i pomoći domaćim kompanijama da se uključe u globalne lance vrednosti", naveo je ministar.

Kako je istakao, to bi trebalo da još više podstakne investicije, kao i rast naše ekonomije i osigura našu poziciju kao zemlje koja pobeđuje, uprkos izazovima.

 

 

 

Komentari (0)

Loading