LETO PRED NAMA A POTRAŽNJA ZA DRVIMA NIKAD VEĆA! Evo kako se kreću cene ogreva u maju mesecu!
Alo! I.D.

Usled trenutne situacije i skoka cene energenata poranila je i priprema za grejnu sezonu, a potražnja za drvima je nikad veća.

Drvoseče imaju pune ruke posla, a dešava se da ponekad ne mogu ni odgovoriti na zahteve svih kupaca. Imajući u vidu da je sve poskupelo, tako je i cena drva veća u odnosu na lani.

- Ljudi očigledno ne žele da čekaju poslednji trenutak, imajući u vidu trenutnu situaciju i zato žele da što pre sebi obezbede ogrev. Prošle godine, cena po metru kretala se oko 6.000 dinara, a sada je oko 8.000 do 8.500 dinara i verovatno će još skočiti. Ovakve krizne situacije uvek pokažu da su drva najsigurnija i što se tiče cene najjeftinija varijanta, ako imate u vidu šta se trenutno dešava sa strujom, gasom i peletom - kaže Dragoljub Nikolić.

Međutim, nisu poskupela samo drva već i pelet, i to je, kako kažu prodavci, uslovljeno poskupljenjem repro materijala.

- Granje i otpad koji nama ostaje nakon seče šume, skoro uvek dajemo besplatno samo da počiste za nama tu drvnu masu koja ostane. Oni to ne plaćaju niti je bilo poskupljenja, ranije su birali šta uzimaju, ali sada kad su cene otišle u nebesa, uzimaju sve redom i to koriste za mlevenje i pravljenje peleta - kaže drvoseča Zoran Jakovljević.

Inače, povodom poskupljenja ogreva oglasio se i vršilac dužnosti generalnog direktora "Srbija šuma", Igor Braunović. Naveo je da su cene peleta, koje idu i do 40.000 dinara, apsolutno neopravdane, prenosi "Telegraf".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading