KINEZI ULAŽU 100 MILIONA EVRA U RUMU Posle dužeg vremena stigao novi investitor, plate od 1000. evra
Printscreen

U prvoj fazi kineski investitor planira izgradnju oko 100.000 kvadratnih metara proizvodnih pogona i administrativne kancelarije, sa mogućnošću dogradnje u kasnijim fazama. U ovoj fabrici će se obavljati proizvodnja mašina za brizganje, proizvodnja CNC mašina, proizvodnja mašina za livenje pod pritiskom i automatizacija. Kako su naveli investitori, cilj im je da postignu kapacitet proizvodnje od 2.500 mašina za brizganje i 1.000 CNC mašina godišnje.

- Ova investicija je značajna kako sa aspekta otvaranja novih radnih radnih mesta, angažovanja visoko i srednje kvalifikovane radne snage, kao i velikog broja kooperanata sa teritorije naše opštine. Naravno i sa finansijskog aspekta zbog priliva sredstava u opštinski budžet u iznosu od tri miliona evra od prodaje zemljišta - rekla je predsednica opštine i naglasila da su kompanije koje donose prosperitet, inovativnost, mogućnost napretka i otvaranje novih poslovnih mogućnosti i te kako dobrodošle u rumsku opštinu.

KINESKA KOMPANIJA GRADIĆE FABRIKU OD 100.000 M² Ugovor upravo potpisan u Rumi!

Očekuje se da bi radovi počeli u toku ove godine, a krajnji rok za realizaciju je 2024. Načelnik Opštinske uprave Ruma Dušan LJubišić smatra da je veoma važno napomenuti da će kineska kompanija iz Rume na svetska tržišta plasirati finalne proizvode.

- Kompanija će angažovati kvalifikovanu radnu snagu, mašinske i elektroinženjere. Finalni proizvod biće sklapan kod nas u Rumi na mašinama visoke tehnološke razvijenosti, koje su veoma skupe. Možda 300 ljudi koji će dobiti posao nije neka cifra u odnosu na ono što smo navikli, ali sama vrednost investicije od 100 miliona dolara jeste rekordna i najviša u prethodne tri decenije - kaže Ljubišić.

Kompanija ima fabrike u Nemačkoj, Austriji, Turskoj Tajlandu, Brazilu, Meksiku, Indoneziji i Indiji, a ovo joj je prva investicija u Srbiji.

"Haitian" pripada "Haitian grup holdingu" koji se bavi proizvodnjom u par industrijskih oblasti, uključujući mašine za brizganje, mašine za livenje pod pritiskom, CNC mašine, robote i automatizaciju i servo pogone.

GODIŠNJA PRODAJA 2,2 MILIJARDE €

"Haitian" je najveći svetski proizvođač mašina za brizganje pod pritiskom, sa 56.000 mašina za brizganje proizvedenih u 2021. godini i godišnjom prodajom koja je više od 2,2 milijarde evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading