POMOĆ PORODILJAMA ZA KUPOVINU STANA Ako ste se ove godine ostvarile u ulozi majke, imate pravo na 20.000 evra - ovo su uslovi
Alo/ Ilustracija

Svaka žena koja se ove godine ostvarila u ulozi majke ili koje će se tek ostvariti, a nema rešeno stambeno pitanje, može podneti zahtev za pomoć i podršku države u maksimalnom iznosu do 20 hiljada evra ili 20 odsto od vrednosti nekretnine koja se kupuje, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je precizirala da se zahtevi podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

– Nije važno da li vam je to prvo ili četvrto dete, jer se pomoć dobija bez obzira koje je dete po redu, a ne postoji ni starosna granica. Znači, svaka žena koja se ostvarila u ulozi majke ove godine ili koje će se tek ostvariti može da podnese ovaj zahtev, bitno je da znaju da nemaju ograničenja što se tiče ova dva uslova – objasnila je Stanisavljević za TV Pink.

Uslovi za prijavu

Ona je naglasila da je uslov za pomoć da se radi o prvoj nekretnini, te da primanja supružnika ili vanbračnih partnera ne prelaze dve prosečne zarade.

– Iako treba da se pribavi određeni broj papira kako bi se prikupila sva potrebna dokumentacija, sistem e-Uprave dobro funkcioniše tako da to ne bi trebalo da predstavlja problem jer mi skoro sve pribavljamo po službenoj dužnosti. Ako kupujete stan i želite da podnesete zahtev, sigurno je potrebno da dostavite zahtev o nekretnini koju kupujete. Odnosno, potrebno je da dostavite kupoprodajni ugovor ili izjavu da ne posedujete stan, a sve ostalo, kao što je izvod iz matične knjige rođenih, državljanstva, podaci o primanjima vadi organ državne uprave, odnosno Sekretarijat za socijalnu zaštitu – rekla je Stanisavljević.

Prema njenim rečima, do sada je podneto šest zahteva.

– Pozivamo i ostale majke da nas pozovu ili dođu u naš sekretarijat. Na pultovima smo odštampali sve obrasce u kojima piše šta je potrebno da se ima od dokumentacije jer nam je želja da pomognemo majkama u Beogradu – zaključila je Nataša Stanisavljević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading