ŠEST MILIONA Država izdvaja jednokratnu pomoć ovoj grupi građana
Foto: Shutterstock

Sredstva je opredelio Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, a ukupna vrednost pomoći iznosi 6 miliona dinara.

Biti među najboljima nije mala stvar, a kada vaš trud neko prepozna i nagradi onda je to dodatni vetar u leđa za dalje usavršavanje, saglasni su nagrađeni đaci i studenti.

- Mislim da govorim u ime svih da je ovo nekako svim studentima uvek fali neki podsticaj za studije i da sve završe u roku i da to sve bude u redu. Tako da mislim da je veoma bitno da smo viđeni pre svega od strane pokrajine i grada - kaže Vuk Đermanović, student druge godine Računarskih nauka na PMF-u u Novom Sadu.

- Bila sam i iznenađena i stvarno mi je bilo drago i nadam se da ću taj novac potrošiti na pravi način i moji roditelji su bili preponosni - kaže Tea Stojković, učenica 2. razreda Srednje medicinske škole u Somboru.

Kako je istakao pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, država Srbija od 90-ih na različite načine kontinuirano pomaže porodice koje su zbog rata morale da napuste svoj zavičaj i život počnu praktično ispočetka u novoj sredini.

- A sada već 30 godina kasnije imamo već i njihovu decu koja su stasala koja su najbolji đaci u svojim srednjim školama, koji su najbolji studenti na svojim fakultetima i to samo govori da su uspeli da se kooptiraju i implementiraju u naše društvo -zaključio je Softić, a prenosi RTV.

Do sada je kroz podsticajne mere Fonda pomoć dobilo više od 900 srednjoškolaca i 400 studenata, a ukupno je podeljeno blizu 48 miliona dinara.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading