SINIŠA MALI O E-FISKALIZACIJI Sve više objekata se uključuje, samo tako pobedićemo sivu ekonomiju i imati uređenu državu
Alo.rs

Drago mi je što se svakim danom sve više objekata uključuje u novi sistem e-fiskalizacije, za koji je krajnji rok 30. april.

Hvala @maxi_srbija što ste pokazali odgovornost i preduzimljivost, napisao je ministar na instagramu.

On se, prilikom današnjeg obilaska trgovinskog lanca Maxi, zahvalio rukovodstvu kompanije "Delez" što su novi sistem fiskalizacije uveli u svoje maloprodajne objekte, na tome što su bili i ažurni i odgovorni.

Interesantno mi je što je "Delez" razvio svoj softver za fiskalne uređaje a to samo govori koliko je sistem fleksibilan i otvoren.

U ovom trenutuku 240, što softverskih što hardverskih rešenja su na raspolaganju obveznicima fiskalizacije koji mogu da ih nabave i iskoriste.

Ovo je za nas najvažnije oružje, najvažniji instrument u borbi protiv sive ekonomije.

Želimo da naš sistem  bude transparentniji, želimo uređeniju, lepšu Srbiju. Kroz novi sistem fiskalizacije to ćemo i uspeti da uradimo, poručio je Siniša Mali.

Kao što ste imali prilike da vidite sistem radi bez greške, dodao je on u videu koji je objavio na instgramu.

Generalni direktor kompanije "Delez" Jan-Vilem Dokhejr kazao je da će ta kompanija uvek pomagati i sarađivati a njihov interni sistemi će biti mnogo jednostavniji.

Transparentnost u ovom domenu tehnologije  raste i mislim da je to odličan primer države koja se digitalizuje, rekao je.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading